2024-05-23 365 瀏覽
今日叫咗兩個set lunch 係pizza express。南瓜湯南瓜湯好清,飲到有甜味,不過就唔夠濃烈,佢配上一塊蒜蓉包,不過蒜蓉包就得香味,唔鍾意食完蒜蓉包嗰種成浸蒜蓉味嘅就應該好啱食。蒜蓉包同佢跟湯蒜蓉包一樣,剩係得香味,食落冇乜蒜蓉味。對於我係蒜蓉控就有啲失望。肉醬意粉肉醬意粉就比較偏多肥豬肉,味道都一般,不過佢真係比較清淡,要自己加黑椒同埋辣椒仔。但係口感嚟講就肉同意粉比例幾好,唔會太少肉粒。北京烤鴨薄餅反而北京填鴨薄餅有啲驚喜,佢用嘅燒汁甜度啱啱好,而佢唔係用普通鴨肉,反而用煙鴨胸肉,用煙鴨胸肉令到佢嘅肉質唔會太瘦,食落彈牙啱啱好。成個餐最主要就係佢可以送白酒同埋啤酒,不過食物就比較清淡,如果唔係就要加啲調味料配合返大家口味。

南瓜湯

蒜蓉包