2019-03-20 42 瀏覽
天氣凍凍地,就當然要同朋友打下邊爐啦,尚鮮都好近地鐵站,夠晒方便!入到去都坐得幾闊,如果卡位仲會有埋電視睇,十分貼心。我地就叫左個星級之選套餐,因為set好晒,唔洗再諗同埋真係幾抵。湯底揀左鴛鴦,姬松茸冬瓜同埋血池麻辣湯試試佢。冬瓜清清地,味道清甜,岩晒煮滾菜同海鮮,不過我個人就鍾意麻辣湯多D,唔係好辣,但係麻麻痺痺既感覺好過隱。套餐包埋冷盤,有清酒飽魚食,好爽口,再黎泰式生蝦,辣辣地好醒胃呀!之後就到手切安格斯牛,賣相已經相當吸引,同埋呢到D安格斯牛唔會得個肥字,脂肪同肉既分佈都好平均,加埋麻辣湯少少麻既感覺,真係好正。海鮮拼盤有海蝦﹑聖子﹑鱔片同大蜆,食落都幾新鮮同埋爽口,個人特別推介鱔片,肉嫩鮮甜,好出色。再黎就係滖左丸(鮮打豬肉丸+墨魚丸)+芝心獅子狗卷+脆皮芝士腸,全部都彈牙,但手打係唔同D,所以豬肉丸特別好食!仲有木耳仙蝦雲吞,有D菜係入面,清清地好爽口,同時同埋時令雜菜同菇一齊食,中和一下。食完菜又可以食D好邪惡既豬3毛(豬肝﹑豬血同豬皮),佢將豬3毛放係個架到又幾靚,都幾方便夾。豬血唔係到到打邊爐都有得食,最鍾意就係配麻辣湯一齊,又係停唔到口!最後就食咗稻庭烏冬收尾,稻

最後就食咗稻庭烏冬收尾,稻庭烏冬係相對上幼少少而煙韌咬口,食多幾條都唔會頂住個胃,作為最後一首菜真係大滿足!