2011-12-21
暑假既時候同班朋友黎食過一次 覺得好好食價錢又合理所以一早決定再食多次個日去到冇咩人等位 唔同第一次去食個時咁多人 其實walk-in入去都冇問題我地叫左日本啤酒 36蚊有3杯 都ok扺飲的一開始係一人送一客海鮮拼盤+安格斯牛上次黎食明明海鮮拼盤包括左鮑魚仔 但今次已經變左細細隻既蠔仔....超失望囉.... 原先好期待有得燒鮑魚....真係可惜....講番野食 海鮮拼盤有魚 大蝦 青口 蠔仔個人認為大蝦係個晚咁多樣入邊最好食的 又fresh又好味 但係粒蠔就真係唔好食..可能係我地燒野既技術唔到家啦 真係唔識點樣燒隻滑溜溜又多水份既蠔 結果隻蠔變左一pat pat白色野.....我知大家想像得到係點......至於碟安格斯牛同樣係全晚咁多種牛入邊最滿意最好食既一種 燒出黎既'牛香'最濃郁~的確係幾正跟住我地開始係咁叫啦 咩牛呀羊呀天婦羅呀和牛炒飯呀~咩都食其實和光既選擇唔多 佢講到明係食燒'肉' 所以魚生呀sushi個啲係冇的 我地樣樣食少少 最後都差唔多食過哂所有野除左上邊提過既大蝦之外 香草羊架又係必食之物 夠大隻又夠多肉 係出邊食咁既份量都幾貴 對我呢啲愛羊之人黎講呢個羊架真
原先好期待有得燒鮑魚....真係可惜....
講番野食 海鮮拼盤有魚 大蝦 青口 蠔仔
除左上邊提過既大蝦之外 香草羊架又係必食之物 夠大隻又夠多肉 係出邊食咁既份量都幾貴 對我呢啲愛羊之人黎講呢個羊架真係超一流!!!不論為味道or為回本~呢個羊架都係推介之選 我係last order都再食多一隻 個時已經係130%飽XDXD
大家有冇留意到 我推介既食物全都唔係牛~因為呢到既牛....講真我唔認為有咩咁特別....雖然牛既種類的確係好多 但好似牛舌咁 唔係厚個隻囉
只係'un支支'的唔太討口 不過送個隻安格斯牛係唔錯既
重有就係我覺得呢到食物既選擇真係太少 我自己好鍾意食魚所以我係講緊海鮮好少 bare in mind我唔係怪佢冇魚生 我係指燒既魚類唔夠!
好似鯖魚,三文魚腩,三文魚頭個啲 出邊間間放題都有得食ga啦 我真係唔明呢啲食材又唔會貴得過牛肉(至少唔會貴好多囉 我都明白宜家呢個時勢咩野都貴既~) 同埋已經冇左鮑魚啦 點解和光唔可以多少少燒魚既選擇 呢點我真係唔太滿意的
總括而言 和光既食物質素同waiter服務都係比出邊既放題好得多 自動自覺換鐵板同埋加水 同我上次黎既時候都一樣 都keep得到住的
但就上邊所講 我覺得魚既種類有待增加 所以我只會比佢6~7分
題外話/補充資料:
買coupon的話一個人只係大約$160 幾化算的
其實我今次都係用coupon的XDXD 不過唔知宜家重有冇LU~~