2021-11-16 464 瀏覽
尖沙咀加拿芬道一帶是購物天堂同寫字樓密集的區域,返工收工或者行街shopping攰攰地都好需要一杯咖啡黎提神。唔想飲Start_uck嘅話呢間就係一個優質選擇。喺尖咀返左工幾年,發現呢頭嘅Cafe數量係唔多嘅,尤其係我接受唔到連鎖店。行經門口已經聞到好香嘅咖啡味,仲聽到我鍾意嘅廣東話流行音樂。餓餓地就一於食埋個下午茶再歎杯咖啡。叫左一份All day breakfast 配 Cappuccino. 全部都係即叫即整,等待嘅時間一邊聽住音樂,一邊可以聽/聞到廚房處理食材嘅動靜。可見每樣食物都精心處理。上來的份量相當豐富,見到每樣配料都有2份。咖啡亦都好香。除左粟米,都合乎我No Carb嘅飲食習慣。沙律菜新鮮爽口,最重要係夠乾淨。仲有好別緻嘅車釐茄雕刻伴碟,好似比卡超有閃電形嘅尾巴。配合埋靚靚嘅拉花,非常適合打卡。BTW我都好想學拉花。煎得恰當嘅番茄,保留鮮嫩嘅汁,又有煎煮嘅香味。炒得香滑嘅炒蛋,有蘑菇增加口感,即使好大份食完都唔會覺得滯。皮脆肉嫩嘅腸,肉質好結實。充滿肉汁同鹹香嘅漢堡,配咖啡一流。(筆者而家嘅習慣係咖啡要配鹹味食物)配料咁多,當然要試下組合黎食,用烤得爽脆嘅麵包承托起黎

沙律菜新鮮爽口,最重要係夠乾淨。
仲有好別緻嘅車釐茄雕刻伴碟,好似比卡超有閃電形嘅尾巴。
配合埋靚靚嘅拉花,非常適合打卡。BTW我都好想學拉花。
煎得恰當嘅番茄,保留鮮嫩嘅汁,又有煎煮嘅香味。

皮脆肉嫩嘅腸,肉質好結實。
配料咁多,當然要試下組合黎食,用烤得爽脆嘅麵包承托起黎,再Sip埋塊煙肉入去,一啖就有齊唔同口味唔同感覺。
咖啡係無糖,可以感受原本嘅風味,因為奶泡夠多夠滑,唔會有酸味,好易入口,一杯都意猶未盡。
連車釐茄都食埋,留低一隻本來係耳仔嘅部分,而家變左天元突破眼鏡~
2021-11-11
5 分鐘 (堂食)
  • All day breakfast
  • Cappuccino