2024-04-18
好朋友生日~佢話想食泰國菜,所以就同佢搵間泰國菜館啦!叫得泰屋,應該都係正宗泰菜啩~😁🤭🦐泰式生蝦:頭盤就梗係嚟個生蝦啦!🥰啲蝦幾新鮮,大大隻…啖啖肉…非常爽脆!!賣相真係唔錯~呢set杯我平時只係用嚟當shooter用,咁樣上枱真係第一次見!🤭👍🏻😁🥠迷你小食雙拼(素春捲+炸蝦餅):炸嘢就梗係香口㗎啦~蝦餅彈牙!春捲皮薄餡料多!份量都幾夠~點埋個泰式辣汁~一流!!🍛冬陰功鮮蝦炒飯:泰式菠蘿炒飯就食得多~咁樣炒真係第一次!!又係大大隻蝦,好爽脆!冬陰功味幾出,酸酸辣辣鹹鹹好惹味!🌿馬拉盞炒椰菜苗:馬拉盞就梗係香口啦~椰菜苗都好鮮嫩,炒得比較生,口感就比較硬身,有啲咬口!🦑酥炸魷魚鬚:朋友話豬頸肉食得多,好想食魷魚鬚,炸得好香脆,新鮮彈牙!🍹三色冰+椰汁紅豆:冰食辣嘢配返啲有花奶嘅飲品,真係可以解下辣嘅~清甜又好味!地點方便,環境都幾舒適,好彩早入座咋!坐唔夠十分鐘,陸續有客人嚟,越嚟越多…到我食飽都差不多滿座啦!所以下次嚟驚冇位,都係訂定枱好啲!