2019-08-03 11 瀏覽
平時比較少去到黃埔,今日係朋友嘅介紹之後一齊嚟到黃埔呢間九重鮮,位置非常之好直接喺地鐵站行2分鐘就到啦。我哋今次就揀左升級版398十重濟州島海鮮塔,好搞笑㗎,一想到枱個職員就叫我地要睇住個溫度計升到去85度就可以食。我哋又真係傻傻咁是不是望住粉紅色嘅溫度計。海鮮煎餅入邊都有唔少款嘅海鮮,煎得脆脆地唔錯,不過唔好咁快食晒好快飽,留肚 黑椒鹽肥牛肥牛質素都唔錯,食落都幾香牛味,估唔到蒸出來的肥牛都幾好食龍蝦呢個龍蝦真係不得了,食落去口感彈牙,肉質唔梅,彈牙日本元貝呢個元貝都非常之推介,食落非常之甜,一定要飲晒佢啲湯,今次呢個元貝係我食過咁多次嘅蒸氣火鍋最甜嘅,唔知關唔關日本貨源事。另外都有象拔蚌同埋龍躉,啱晒海鮮控。加上呢間嘅蒸氣火鍋比較特別,佢哋出邊有自助吧,有好多唔同韓式小食,居然有魚糕,好耐冇食過。另外佢哋每隔一段時間就會有蜜糖炸雞啦黑松露炸雞啦冰鎮鮑魚冰鎮鮮蝦等等,好搞笑㗎,職員一敲鑼好多人就即刻沖曬去排隊,仲比朋友見到我成個師奶款去拎嘢食😂😂

我哋今次就揀左升級版398十重濟州島海鮮塔,

海鮮煎餅
黑椒鹽肥牛
肥牛質素都唔錯,食落都幾香牛味,估唔到蒸出來的肥牛都幾好食

龍蝦
呢個龍蝦真係不得了,食落去口感彈牙,肉質唔梅,彈牙

日本元貝

另外都有象拔蚌同埋龍躉,啱晒海鮮控。