2018-11-20
本身對尼泊爾嘅認識就只係停留於A B C大本營,尼泊爾到底有咩嘢食㗎呢?我係完全唔知道咁啱今日經過佐敦,同朋友見到有間餐廳係食尼泊爾菜,就抱住試新野嘅心態入咗去侍應推介我哋食呢個尼泊爾前菜,一邊最主要係一啲乳酪同洋蔥之類,酸酸甜甜,味道幾特別而且仲好開胃添侍應仲好好耐性咁解釋俾我哋聽另一款前菜係偏辣,雖然個樣差唔多,但係入邊嘅餡就係好辣,所以話如果我哋唔食得辣嘅就揀呢個,果然冇介紹錯另外我哋重點在一份牛油雞咖喱,同埋芝士薄餅,兩份都係侍應重點推介極度推介芝士薄餅,食完都唔覺得滯,我哋勁想再添加多一份,可惜個胃裝唔到咁多嘢食我哋食完之後仲傾左一陣計,侍應嘅服務態度真係非常非常非常好,冇趕我地走之餘仲好好招呼!真係好適合幾個朋友過嚟呢度聚一聚