2021-10-07
饃饃餃子🥟
尼泊爾風味😌😋
別有一番味道😙
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~
1️⃣招牌爆汁饃饃煎餃子(雞肉)($45/8隻)
*果然係招牌,即叫即煎,煎餃外皮香脆,入邊好多肉汁,超級juicy🤤🤤😌😌😋😋👍🏽👍🏽👍🏽入邊嘅餡好夠味,配埋蕃茄香辣汁好正😍😍🥰🥰🥰但配芝麻花生汁就差少少🤏🏽😂
*可能就黎收鋪,老闆佢地整多2隻薯仔素菜餃俾我地試下,都係煎餃,入面以薯仔🥔為主,變咗味道當然冇招牌饃饃雞肉餃子咁正啦😂😂😂
(Score: 5/5)
2️⃣喜馬拉雅芝心波($28)🧀🧀
*喺炸到表皮完全香脆嘅芝士波,係印度芝士加水牛🐃芝士,唔係拉絲嗰種,但咬落去芝士味唔會話好重,但有淡啖既芝士味滲出來😋😋😆😆😆
(Score: 5/5)
其他:
*飲品都係尼泊爾嘅特色飲品,有個係尼泊爾發酵茶,開蓋後嗅落有啲奇怪,老闆娘話飲落第一啖嘅時候有一舊野係正常😂😂但飲落有驚喜!😍😍🤩🤩🤩一試即愛上❤️❤️❤️另一款係啤酒🍻黎,味道都唔錯!餸餃子一流😋😋😋
*鋪面唔太大,只能容納兩枱人,每枱兩個人,當日去到都臨近收鋪,但都要喺門口等一等,入到去慶幸食到最後一轉👏🏽👏🏽😌😌😌
*可惜嘅係今次試唔到另一個招牌,爆汁薯仔香脆波波,下次經過一定要再嚟試😆😆😆
評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
服務:🤵🏽♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(5分滿分)
~~~~~~~~~~