2011-03-08
其實呢間麵包店我未開張就已經試過。話說佢仲係裝修緊嘅時候,大約一月頭嗰時,我行過,好冒昧咁問佢哋幾時開張,佢哋答咗我之後仲俾我試食咗少少搞到今個星期我先真係得閒返啲,試一試佢啲products。就係呢個大蛋糕櫃,搞到我未行入去就已經俾佢個綠茶紅豆卷吸引住行到入去,又有兩個櫃放唔同texture嘅曲奇好多唔同嘅試食俾客人試問心我對麵包就冇咩興趣所以冇點望過,都係行入去要咗條綠茶紅豆卷麻煩埋佢哋幫我劈開6件..然後我周圍睇吓,咦..有條黑媽媽嘅卷喎..細問之下原來係叫做竹炭雜果卷..唔係平不過話對健康好好。咁都要埋啦!劈開之後我即場試咗每樣1件..綠茶嗰個卷..就真係唔甜..好好唔錯..最憎過甜嘅綠茶by-products..冇晒個澀澀哋嘅味..呢個OK不過個紅豆creme餡就真係略嫌甜咗啲喇..可以再改善一下竹炭卷..個creme餡就係罐頭雜果加creme所以可唔可以換一換?成條卷因為入面啲雜果好似..唔知點咁..唔夾囉我覺得..個面有啲閃閃吓食落沙沙聲嘅嘢,我估係竹炭呢個唔錯啊~希望佢真係可以改善健康啦P.S. 原來呢一間鋪嗰個銀機姐姐之前係護士嚟嘅,咁有咩食得有咩唔食得真係可以問一問
搞到今個星期我先真係得閒返啲,試一試佢啲products。 就係呢個大蛋糕櫃,搞到我未行入去就已經俾佢個綠茶紅豆卷吸引住 行到入去,又有兩個櫃放唔同texture嘅曲奇
好多唔同嘅試食俾客人試
麻煩埋佢哋幫我劈開6件..
然後我周圍睇吓,咦..有條黑媽媽嘅卷喎..
不過個紅豆creme餡就真係略嫌甜咗啲喇..可以再改善一下 竹炭卷..個creme餡就係罐頭雜果加creme所以可唔可以換一換?成條卷因為入面啲雜果好似..唔知點咁..唔夾囉我覺得..
P.S. 原來呢一間鋪嗰個銀機姐姐之前係護士嚟嘅,咁有咩食得有咩唔食得真係可以問一問佢先買喎