2022-10-27 43 瀏覽
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝居酒屋二人前dinner🎎究竟抵唔抵食⁉️🤔有齊刺身🍣壽司🍢串燒🍲壽喜燒鍋❞呢條街好多日本野食! 呢間係地舖既居酒屋🏮坐得幾舒服 staff有禮! 二人前set有齊刺身, 壽司, 串燒同壽喜燒鍋👍🏻都夠飽既!😳但呢個價錢黎講我覺得唔算抵食 部份用料未到上乘🤥不過如果係附近想搵間坐得舒服嘅日本野都唔錯既!🙈🥢🎎御膳二人前 $980 (3.5/5)▪️雞肉凱撒沙律▪️刺身3點🐟當日係鰹魚 油甘魚 秋刀魚😬▪️串燒5點🍢當日係牛舌, 雞腎, 蘆筍, 雞頸肉, 豬腩肉鵪鶉蛋✨牛舌唔錯😚第一次食雞頸! 同雞肉好似 雞皮較爽口😌其他就普通d 略嫌醬汁唔夠惹味🙈▪️壽司8貫🍣當日係長崎中拖羅, 銀鱈魚, 油甘魚, 金目鯛, 深海池魚, 真鯖, 蜜柑真鯛, 穴子✨都新鮮😌可惜佢係2人餐但每款1舊 我地分配食既話每人只係試到4款 如果想試晒8款share會冇咁方便🙈▪️安格斯牛肉壽喜燒🍲鍋入面有各種菜, 菇, 同木薯粉!🥬🍄而牛肉都有7片咁多! 不過色擇望落較暗沉 但食落都ok既👌🏻另配生蛋可以點牛肉食🤤🥢仲有烏冬😙夠晒飽!▪️鯛魚湯🥣好香濃既湯 奶白色就知真材實料 唔係落hea
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝居酒屋二人前dinner🎎究竟抵唔抵食⁉️🤔
有齊刺身🍣壽司🍢串燒🍲壽喜燒鍋❞

🥢🎎御膳二人前 $980 (3.5/5)

▪️雞肉凱撒沙律

▪️刺身3點🐟
當日係鰹魚 油甘魚 秋刀魚😬

▪️串燒5點🍢

▪️壽司8貫🍣

▪️安格斯牛肉壽喜燒🍲

▪️鯛魚湯🥣
好香濃既湯 奶白色就知真材實料 唔係落hea/味粉既麵豉湯😆

▪️甜品(芝麻雪糕)🖤
每日既雪糕都唔同味 當日係芝麻味🤤好喜歡! 有粒粒芝麻碎 好香芝麻味😎完美句號😋

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍柏
尖沙咀亞士厘道22號好利時大廈地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜