2020-03-08 219 瀏覽
早幾日陪媽媽去深水埗行街,行得咁上下媽咪話不如今晚係深水埗食野唔煮飯,我話好,之後就帶媽咪來新開的居酒屋小店。媽咪見到呢到裝修都話好有特色好似係日本D小店咁, 難得媽咪鍾意拿拿聲叫左幾樣媽咪最愛的食物擦下鞋啦!先來開胃的明太子沙律,每粒明太子都好爽好爆😄,夜館特色釀雞翼,原來用幾隻雞翼釀成一隻去燒夠哂特別,店員仲推薦我地點他們自制的水果汁,真係好味, 之後就是鹽燒牛舌,好咬口正,大蔥雞肉串,燒完的雞鮮味夾著大蔥一口過爽 ,燒茄子媽咪大愛,因燒得剛好上面仲加了小許辣椒粉提味,燒粟米就我自己最愛,因為甜甜的,最後我們食了鰻魚定食作結尾, 鰻魚份量多,日子米煮得粒粒分明, 食完個燈超滿足的一餐。