2022-10-18
🎈推荐指數: 🤍🧡🧡🧡🧡|✏️環境: 7/10|✏️位置: 6/10|✏️服務: 8/10|✏️味道: 9/10|✏️選擇性: 8/10|✏️價錢: Around $700/person [ 有order酒 ]|✏️Prefert: 提前預訂|✏️特別留意: 居酒屋會有收費前菜、串燒通常會order酒|✏️推介: 厚切牛舌心、羊扒、雞翼、香蔥豬肉卷、燒豆腐🚗 呠呠車停泊: 轉入黎直行右邊有停車場,好多車周街泊,K-11有停車場5分鐘步程但成日無位,中間道有停車場行過黎5-8分鐘。👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :串燒,我至愛。南亭,我黎過不下十次,我一直都幫襯佢地,而且有出外面唔同既串燒舖頭食,但係我始終係會返黎,外面花花世界雖大,但我都係搵返呢棵樹,因為佢先有個種 "串燒既味道",老實講,佢地好似十年不變咁,但又有少少改變,時代進步之餘又保留返原始既感覺,所以我先一直會返黎幫襯。莫怪我HARD SELL,因為呢一間係我個人真心推薦,佢地唔會搞咁多花巧野就為左收你錢,我只係想享受美食,我又唔係要SHOW OFF,呢度先係我最中意最欣賞既地方。好啦,講返飲飲食食先。有樣野一定要講,就係佢地既
👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :
好啦,講返飲飲食食先。
有樣野一定要講,就係佢地既盬!!! 係湖盬,青海湖鹽! google 下就知道佢有幾好,唔係化學鹽,而且有特別既味道,唔死咸,仲有好多唔同既礦物質等等! 同埋佢個醬,佢地叫做菜醬,食左咁多次,有次我問師傅,點解今次個醬好似同之前唔同味既? 佢話: 我地自已做架,有時D材料黎到係會有些少分別,但係你都食得出咁西利? 果然係熟客! 係呢一次我先真正成為熟客仔。
牛舌! 用既係牛舌蕊,一條脷整得果2-3串架咋,拿,雖然呢,周街都係架啦講真,但係佢整出黎唔知點解係好食好多,係牛既問題? 定鹽既問題? 定係火喉既問題? 我都唔識,我只識得放入口,好味同唔好味..
羊扒,好食,佢唔SO但有羊味,我就好中意食痴住骨個度個D,呢D位先正呀 😎 我就咁食既,一野咬晒舊肉,DAP呀DAP...之後先LUN骨
燒豆腐,有幾好食你就要自已試,你話豆腐可以有幾好食者,唔知喎,試下 😍 我敢講係燒豆腐呢方便,我話佢第二邊個敢話第一!
香蔥豬肉卷,你食唔食蔥? 唔食? 咁叫啦,日本黎既蔥原來係無個D蔥味,堅好食,我食完一串仲叫多左2串食..
燒雞翼,無咩可以講,4隻字,【皮脆肉嫩】,無得挑剔,肉汁泌出黎! 聽師傅講,以前某名星,每次黎都叫30串黎食,即係60隻喎? 堅咩? 不過如果真係佢地講個位,我又覺得真既,個位名星咁食得..
白鱔,我個人少食,但佢地話好好食,我.....不如都係你地食完再評 🤣
墨魚腸,又幾鬼好食喎衰鬼,三粒好似唔夠,黎多串!
其他前菜、小食、串燒,就唔講啦,因為我打字打到手都抽筋,都係個句,我比LIKE,比心再比埋讚。
SEE YOU NEXT TIME!