2017-11-21
星期日既中午岩岩訓醒,於是約埋個朋友落街食個靚靚午餐😁於是我地去左附近岩岩新開既A8餐廳。一入到餐廳就俾佢既英倫裝修風格吸引住,俾人一種好悠閒既感覺,令人好放鬆。野食方面亦都有好多選擇,佢地既all day種類都唔少有三款俾人簡。買相用料都好吸引,下次一定再試試😋😋因為午餐時間我地叫左兩份main course:鐵板鰻魚蛋包飯,上台時已經唔覺意嘩左一聲,份量大料又足,因為鐵板夠熱既關係,仲聽到鰻魚同蛋包飯煎緊既吱吱聲,香味隨住縷縷既煙散發出黎,已經令到我食指大種急不及待要試一試。蛋包飯蛋味夠香,蛋邊經鐵板加熱後變得香脆,飯加入黑椒及粟米調味,惹味得黎又清甜,鰻魚油脂豐富,入口即溶配搭淋喺面既鰻魚汁,令到成個飯既層次更加豐富,好味👍🏻😋😋另外仲叫左個蜜糖芥末焗德國咸豬手,豬手份量絕對唔惹少,外皮煎焗得夠酥脆,裡面既肉又同時保持到鬆化,充滿肉汁。應該係炆左一段長時間先再拎去煎焗,配上精心調製既蜜糖芥末醬,豬手既咸香加上芥末醬既酸甜,簡直為味蕾帶黎一重又一重既衝擊,仲要大啖大啖肉咁食,十分過癮😋😋配菜既薯角都非常搶鏡,新鮮炸起加上用調味粉Shake 過,食落有d似熱浪既味道😍😍甜品既窩夫即叫
甜品既窩夫即叫即做,鬆軟既口感配搭香濃既朱古力醬同幼滑既忌廉。下次一定要黎試埋個all day breakfast😁😁😁