2022-04-06 99 瀏覽
今日黎到呢間餐廳都係一個好機緣巧合嘅情況。在疫情期間由於限聚令等既因素,,各人可以做既活動已經不多,,今日黎到呢度係因為要去行山,而路經這區而選了這間cafe。呢間cafe就係位於西鐵兆康站再搭兩個站輕鐵就到的建生村,係建生商場正門側,很容易找到。講返呢間cafe嘅裝修裏面大部分嘅擺設都係用植物去做裝飾,而大部分嘅家具都係由木造嘅包括枱櫈,位於餐廳嘅角落頭有一個小型水機仔畀客人去斟水飲。整體好green,好正。餐廳menu選擇不算少,有意粉啦,有類似我揀嘅我哋選既all day breakfast,hot dog啦同埋有大量嘅咖啡或者飲品去選擇呀.最後選左個 A big breakfast,同埋叫咗個墨西哥莎莎莎莎醬熱狗配薯條,而飲品叫左個自家製焦糖鮮奶咖啡,同埋一個提拉米蘇咖啡。兩個咖啡嘅賣相都非常之靚非常之吸引,兩杯都係凍咖啡,但兩杯嘅甜度都唔算太甜而且味道不錯,,而個a big breakfast 非常豐富,份量味道都非常不錯,蛋好滑,黑松露非常香,整體非常好味,而個墨西哥莎莎莎莎醬熱狗,好靚好好味,包夠新鮮,但最鐘意個薯條,,說不出的好味,,,整體黎講,,無論食物同環境都非常之
而個a big breakfast 非常豐富,份量味道都非常不錯,蛋好滑,黑松露非常香,整體非常好味,而個墨西哥莎莎莎莎醬熱狗,好靚好好味,包夠新鮮,但最鐘意個薯條,,說不出的好味,,,整體黎講,,無論食物同環境都非常之好,,要再返黎食