2014-07-20 401 瀏覽
彩虹(牛池灣)唔係一個多野食的好地方,可能四周都係公屋關係,所以都唔會期望有咩野食。好多時去完西貢玩,都要坐車出返旺角先有好野食。呢次又係去完西貢玩後,因為實在太餓,於是就落完車上去一個商場到睇下。我唔知道呢舍商場究竟係公屋定私人的,但我覺得個格局好領匯,所以都可能係公屋黎。冇咩野食,樓上二樓第一間好似CAFE的野,於是睇下佢有咩食,因為都唔會期望呢D地方可以有咩特別野食。都見到佢個MENU幾多野揀,而且都唔係一般D餐廳HEA野,咁就叫左個鐵板蘋果木豚肉,我朋友就叫左個黑松露沙律黑豚肉。上菜啦, 個鐵板蘋果木豬扒真係好正呀, 用果木黎燒的除左有本身的果味,重有一種好香好香的燒烤味,加上鐵板真係正,另外佢個意粉係另上的,真係細心服務。我有一個習慣的, 就係食完個扒先會食個個意粉,因為咁樣可以將鐵板上的肉汁全部索晒入去,真係一流。我朋友的黑豚肉沙律都好正,一D都唔慳皮,D黑松露勁多, 好似食緊黑松露沙律咁。 另外一提佢個白湯都好正, 唔係普通罐頭湯黎! 二人總共唔駛百五蚊, 真係超水準的..!

, 唔係普通罐頭湯黎!

二人總共唔駛百五蚊, 真係超水準的..!
2014-07-13