2019-01-21
而家都愈o黎愈多主打熱狗、意粉o既輕食店,貪佢有d 特色之餘,仲唔使下下成大碟碟頭飯咁,適合細食人仕!呢間屋邨小店由幾位姐姐經營,略帶cafe o既裝潢,牆上畫o左d 手繪圖案。午市時間幫襯,一夠鐘就非常墟冚,坐滿學生。佢主要係賣熱狗、burger、意粉同埋all day breakfast。熱狗不同在於上面o既醬料,好似蕃茄肉碎、辣肉醬甚至有多重芝士添呀~本來我對那個多重芝士好有興趣,但因為之後會另外叫個芝士撈麵,不如試多d 唔同款式,所以點o左墨西哥莎莎醬熱狗(跟餐$42)。隻醬用上蕃茄同牛油果等釀製而成,食落清爽開胃,我亦幾喜歡佢o黎自生洋蔥粒o既嗆口感。配上牛油果相信都係幾地道o既食法,之前o係海港城一間芝士主題美國餐廳叫o既墨西哥薄餅都係咁o既配搭。包類套餐仲包埋薯角、薯條或者沙律,因為費事食咁多澱粉質啦~叫o左沙律。意粉叫法係揀餸揀粉底同揀醬汁,o益o左雞扒芝士撈麵配白汁(跟餐$44,配芝士撈麵加$5)。芝士撈麵連同頭先個莎莎醬熱狗,都係menu 上o既廚師推薦!塊雞扒結實之餘又煎得幾香,令人會想食o左佢先……個撈麵芝士o既芝士味則略嫌比白汁溝淡o左,或者下次試下配茄汁,可
意粉叫法係揀餸揀粉底同揀醬汁,o益o左雞扒芝士撈麵配白汁(跟餐$44,配芝士撈麵加$5)。芝士撈麵連同頭先個莎莎醬熱狗,都係menu 上o既廚師推薦!塊雞扒結實之餘又煎得幾香,令人會想食o左佢先……個撈麵芝士o既芝士味則略嫌比白汁溝淡o左,或者下次試下配茄汁,可能互相突顯會更好。
餐飲可以配冷熱或者加錢轉特飲,但亦會有一款是日特飲唔使加錢~朋友叫是日特飲,今日係水蜜桃汁配雪梨粒哦,呢兩樣生果都算係唔錯o既清甜配搭。我就加$5 order o左一杯百香果沙冰配芒果粒,沙冰幼滑,甜酸度亦幾適中。