2021-09-24 80 瀏覽
石籬呢邊實在冇乜有質素嘅餐廳,無意中發現咗呢間新開唔係太耐嘅山下無雙日式料理,總算為美食沙漠平反~食物種類款式都算多,各種壽司、定食、炸物、前菜等等都應有盡有,仲有時令嘅飛機貨,例如今晚就有生蠔同埋池魚等。重點係價錢合理,性價比高。Omakase十貫極上壽司$168 外面食廚師發板幾啉貴,呢度只要百幾蚊就食到!由廚師選擇最新鮮嘅食材整成壽司🍣其中包括有三文魚、魷魚、凡立貝、穴子、三文魚子、赤蝦、海膽、吞拿魚同埋油甘魚。每一款都好新鮮肥美仲要厚切添!舊飯唔係太大,唔會食滯,啱晒我~黑松露鯛魚薄切$98鯛魚刺身薄切配上柚子醬汁及黑松露醬,咁嘅配搭非常特別真係未試過,清清爽爽嘅味道,加上濃烈嘅黑松露醬香,係意想不到嘅配合~擺盤仲要砌成花咁樣,盡顯心思。黑松露茶碗蒸$48熱辣辣嘅茶碗蒸蛋,又滑又香甜,底下仲有蝦仁同埋蟹柳,再配搭黑松露醬,俾我高速消滅咗~鹽燒即切三文魚腩便當(半熟)$88便當好抵食,套餐包左主菜+白飯+兩款小菜。鹽燒三文魚腩有兩件,可以揀全熟或者半熟,我就揀咗半熟,好似食三文魚刺身咁不過熟啲口感有啲唔同,近皮嘅部份油香十足,點埋沙律醬食更加滋味!整體來講好滿意,性價比高~下次會

Omakase十貫極上壽司$168

黑松露鯛魚薄切$98

黑松露茶碗蒸$48

鹽燒即切三文魚腩便當(半熟)$88

整體來講好滿意,性價比高~下次會再嚟!