2019-09-04
上次同女友係銅鑼灣食過午市omakase後,我倆回味無窮,今日評優逛銅鑼灣所以又點想再去,行到澳門逸園中心樓下,見到水牌,忽然改變主意試試第二間,所以去了8樓的居酒屋入到去估唔到這裡也有omakase ,仲要係有串燒的刺身二點:油甘魚- 厚切,好重嘅魚味,鮮美海膽- 新鮮,甘甜帶有海水味和風沙律- 溫泉蛋,沙律菜,脆米和沙律菜完美結合,好味又開胃炭火串燒六點-1.白鱔-肉質結實而嫩滑2.京蔥雞肉-京蔥與雞肉好夾,一起燒令京蔥有雞的油香;亦令雞肉有京蔥香3.青椒仔-燒後椒內仍然保持濕潤,很香4.牛脷- 有牛肉和牛油香味,而且咬落味感爽爽的5.明太子帶子- 帶子好濕潤,本身已好好味,再加埋明太子醬,味道層次再提升6.五花肉- 油脂好香,令人很難抗拒,食完想再食吸物:清酒煮蜆- 酒味濃郁,而蜆亦鮮甜味美,兩者配合更相得益彰紫蘇素麵- 原本櫻花素麵,但今日轉了,但感覺更好,因為紫蘇有點涼意,而且紫色,好吸引,可以揀凍或熱食甜品:蕨餅-抹茶味重,煙韌有嚼勁白桃雪葩-雪白嘅外表好靚,而且桃味極濃,彷如吃緊冰凍的白桃一般
入到去估唔到這裡也有omakase ,仲要係有串燒的
刺身二點:
油甘魚- 厚切,好重嘅魚味,鮮美
海膽- 新鮮,甘甜帶有海水味
刺身二點
6.五花肉- 油脂好香,令人很難抗拒,食完想再食
串燒:白鱔+ 京蔥雞肉
串燒
吸物:
清酒煮蜆- 酒味濃郁,而蜆亦鮮甜味美,兩者配合更相得益彰
清酒煮蜆
紫蘇素麵(熱)
紫蘇素麵(冷)
甜品:
蕨餅-抹茶味重,煙韌有嚼勁
蕨餅+ 白桃雪葩