2014-02-19 4032 瀏覽
是晚相約左讀書時候一班書友仔出黎聚下舊..我地一行都7個人, 想搵返個舒舒服服地方坐下傾下計食下野,於是就黎左CPK喇!!由於大家放工既時間都比較聯合國, 我地都7點45先去拎台好彩星期一人就少D, 而我地已經有過半數人, 就可以入座LU其實呢間分店都算幾大間, 佢就安排左我地坐最督督的位置..而店入面人手都唔多, 所以其實都有D叫天不應既感覺XD拎起MENU, 每人就叫左一樣自己想食既野先係頭盤, 要左個蝦卷我地叫左3條既份量, 等每人有一個試下!其實呢個頭盤都幾得意, 同我想像既蝦卷好唔同XD佢用好似越南粉包既皮, 包住蝦啦, 一D麵, 紫蘇葉同紅蘿蔔~仲有跟一個好似日式燒汁咁既醬, 甜甜地...食落好清新, 最得意係入面有D麵係度!其實我好怕食紫蘇葉.. =___= 不過咁樣少少夾埋一齊食都OK既!之後就係烤雞沙律嘩!!個沙律真係俾佢嚇親XD而家D食店有幾何真係塞到滿一滿隻碟?呢間既沙律真係砌到好似JANGA咁拎黎!!厲害!! )0(材料有羅馬生菜, 蕃茄, 紅豆, 黃色一條條個D其實我都唔知咩黎XD, 仲有雞~個沙律本身已經落左D醬汁, 連埋D蔬菜一齊食都已經好夠味雞呢就o鞋左
是晚相約左讀書時候一班書友仔出黎聚下舊..
我地一行都7個人, 想搵返個舒舒服服地方坐下傾下計食下野,
於是就黎左CPK喇!!
由於大家放工既時間都比較聯合國, 我地都7點45先去拎台
其實呢間分店都算幾大間, 佢就安排左我地坐最督督的位置..
而店入面人手都唔多, 所以其實都有D叫天不應既感覺XD
拎起MENU, 每人就叫左一樣自己想食既野
先係頭盤, 要左個蝦卷
蝦卷
我地叫左3條既份量, 等每人有一個試下!
其實呢個頭盤都幾得意, 同我想像既蝦卷好唔同XD
仲有跟一個好似日式燒汁咁既醬, 甜甜地...
食落好清新, 最得意係入面有D麵係度!

之後就係烤雞沙律
烤雞沙律
嘩!!個沙律真係俾佢嚇親XD
而家D食店有幾何真係塞到滿一滿隻碟?
呢間既沙律真係砌到好似JANGA咁拎黎!!厲害!! )0(
個沙律本身已經落左D醬汁, 連埋D蔬菜一齊食都已經好夠味
雞呢就o鞋左少少, 可以改善一下喔!
蒜蓉白汁闊麵
呢個係我揀既PASTA~~
對於有D隱性加菲貓基因既我..白汁+闊麵真係無得輸!!*v*
佢個配料有得揀蝦 / 雞 / 雞+蝦
咁呢個就係2樣都有~~由於我地等埋個朋友黎先食
唔知係咪凍左, 所以D汁就杰左D...不過味道真係唔錯, 唔會過咸, 好creamy!!
蝦好爽口, 唔係用個d細細粒雪蝦仔~~至於雞呢...都係果個問題, 好o鞋呀喂..XD
辣肉腸PIZZA
之後係PIZZA!! 因為我喉嚨痛所以冇食..
但個賣相唔錯, 但真係要襯熱食, 唔係D皮會稔左
芝士雲吞
啊! 呢個芝士雲吞真係推介一下~佢可以揀白汁 OR 茄汁
咁朋友仔就點左茄汁, 初時我都諗..會唔會唔夾呢?
黎到既時候, 賣相同味道都否定左我咁豬既諗法喇!XD
首先個汁有D蕃茄茸, 唔係好酸, 好適中
到食雲吞, 皮唔會好厚, 咬落係軟心芝士同埋蘑菇~~正呀!!
佢個芝士唔係好咸個種, 連埋個蕃茄汁黎食好正!! 不妨一試呀!!
香檸雞意粉~
最尾係煎雞拼香檸忌廉意粉
上文提要, 呢度既雞雞都比較o鞋..所以本來對呢個都冇咩期望
不過~當然都試下啦!!
EEEE咦!!!此雞不同彼雞喎!! )0(
講下外貌先, 佢個樣太似煎魚柳, 令朋友仔們都以為係魚柳! 哈哈哈!! XDD
食落呢, 係雞胸/柳黎既, 即係D鍾意食雞既人士所講既「白肉」
我就最鍾意, 冇骨丫嘛XD 講真呢個真係幾好食, 絕對唔o鞋!!
味道亦調得岩岩好, 唔係好濃味加上有煎過, 幾香口~
意粉方面, 佢有淡淡既檸檬味, 忌廉汁唔算濃, 佢夾得好好, 唔會互相搶/蓋過大家既味道!
不過意粉中間有d一粒粒綠色..又唔係青豆既物體...至於係咩我地都冇考究了XD

整體黎講呢度真係幾岩三五知己黎聚餐傾下計
野食份量都算唔錯, 價錢方面我地7個人每人都係AROUND 100蚊一個
不過我地冇叫飲品個D, 唯有不停叫D waiter加水啦 XDDDDDDD

2014-02-17
蒜蓉白汁闊麵