2021-01-26 251 瀏覽
屯市開新黃店咁大件事冇乜人講?冇人講咪我講囉!我唔委屈㗎!.上兩個月見到榮少喇沙未營業就已經出左張靚到爆魔法卡,仲要我最鐘意既藍鯨,嗰陣我就已經mark實左一定要試呢間新黃店,一舉兩得啊嘛!而今日就特登約咗朋友出黎食。首先講吓佢位置先,佢個位置都幾隔涉架,要落到最底之後出商場再轉個彎先揾到,未行到埋去未見到招牌就見到一堆人等緊,我就知我冇揾錯。去到攞籌就要等幾個號碼,但唔緊要,呢啲小問題無阻我食黃店既決心,好好彩又唔算等好耐。.今次嗌左個脆炸雞扒喇沙米線,再同朋友夾咗個小食拼盤。首先,一定要讚就係個喇沙湯,好香好入味,又唔會好辣;而嗰幾舊豆卜都好腍好吸湯,呢個位真係好出色。而佢既脆炸雞扒都冇呃人,真係好脆,但個人就略嫌雞肉乾身,冇肉汁;米線都偏硬,好似未煮腍咁,同埋唔係好入味,食落既感覺係用水烚過下就出餐咁,今次出餐既時間好快,但我唔介意等耐少少換取一個腍啲入味啲既米線。希望下次去可以改善下,咁就完美。而朋友嗌左豬軟骨,佢話好腍好入味,望落都真係好吸引!然後因為唔想飲汽水,所以就嗌咗檸檬薏米水,薏米好腍,檸檬有味,又唔會太甜,仲要冇冰啊,係常温出既野飲,真係好吸引!而我最欣賞嗰個位係喺
屯市開新黃店咁大件事冇乜人講?冇人講咪我講囉!我唔委屈㗎!
脆炸雞扒喇沙湯米線
脆炸雞扒
而朋友嗌左豬軟骨,佢話好腍好入味,望落都真係好吸引!
豬軟骨喇沙湯米線

然後因為唔想飲汽水,所以就嗌咗檸檬薏米水,薏米好腍,檸檬有味,又唔會太甜,仲要冇冰啊,係常温出既野飲,真係好吸引!而我最欣賞嗰個位係喺呢個嚴峻嘅疫情底下,佢地係會為左衛生而用膠杯上,呢個位好加分!
檸檬薏米水

而同朋友夾既小食拼盤都好好味,我最欣賞係個雞翼,脆得黎鎖住肉汁,食落好滑好juicy,而蝦卷同蝦丸都係好食既,炸得脆又唔會好乾。
小食拼盤

我地3個人total嗌左3碗喇沙,3杯薏米水,再加個小食拼盤,總共$209。唔好睇佢個份量好似好少咁,我地最後係要攞個外賣盒打包走架!
而我見前面其他食評寫話冷氣唔夠凍呢個問題應該改善左啦,我係大概1點去到,坐bar枱,一啲都唔覺得熱。另外都要讚下待應既服務態度好好,好有禮貌,感覺到佢地好樂意幫我,出餐既速度都好快。
呢個價錢呢個質素其實好值得一試,我之後再有機會經過都會再黎架,期待下次有更優質既料理。
2021-01-24
脆炸雞扒喇沙湯米線