又黎到屯門美食集中地 — 虹橋❤️‍🔥平時係開荃灣食麵屋丸京 最近先知原來佢地已經係屯門區插左旗好一段時間🎌屯門店座位對比荃灣店闊落好多 又唔洗等位~🔹丸京拉麵🍜$100丸京拉麵一定係食肉獸の選💓真·叉燒有塊有塊鋪滿曬成個拉麵碗🍜真·叉燒係慢煮叉燒 食落口感比起普通叉燒嫩滑好多!真係一分錢一分貨😋🔹豚骨拉麵🍜$78其實Menu上面都有好多options 可以比大家按照自己既喜好去嗌自己個碗拉麵🍜例如:麵硬度、湯濃度🥣我自己因為已經食過幾次👍🏻丸京拉麵本身既湯頭都偏濃稠 試過清湯已經好夠味🤤而對我嚟講,濃湯真係太濃同稠🤣飲落個湯既口感會厚 小小似忌廉湯個種湯稠 本人就覺得有小小重口味✖️溏心蛋開半 好靚仔🥚索曬個湯既精華 一啖啪半隻 爽啊~無經過慢煮既叉燒真係無真叉燒咁正🤣🔹追加拉麵因為有小朋友👶🏻一齊食 但小朋友自己一個又食唔曬一碗麵 所以追加左拉麵🍜店主好好 拎左個好可愛既角落生物兒童餐碗比👶🏻店主仲好主動幫我地加湯❤️‍🔥最後我地三條友仲清曬啲湯🍜成功完食 各自得到碗底既秘密㊙️推介各位可以一試ʕ •ᴥ•ʔ
又黎到屯門美食集中地 — 虹橋❤️‍🔥

🔹丸京拉麵🍜$100