2018-01-13 66 瀏覽
同朋友係市中心食完晚餐,意猶未盡就行左過嚟vcity食聰少係屯門都開左好一段時間,成日行過但都未有機會食,今晚終於都可以係屯門食聰少餐牌分門別類,而且選擇都唔少不過嚟得聰嫂/聰少,我都一定係為左佢個龍眼冰不過朋友就唔太鍾意,自己食一大兜龍眼冰又好似會太多正當我苦惱之際,就見到佢個花心特種冰,啱晒我依啲想試好多嘢既人花心特種冰($69) 左起:龍眼冰、楊枝甘露、糖不甩、蜜瓜冰四種都係大路受歡迎既甜品,啱晒我地口味龍眼冰一如既往既水準,濃郁既龍眼味第一次係聰少試佢既楊枝甘露同蜜瓜冰,味道都唔錯,好足料我好怕啲甜品鋪既蜜瓜系列既甜品,因為好多時隻味都好假,係糖水溝出嚟,有時仲會係藥水味不過,聰少既蜜瓜冰就無依個問題,甜得嚟個蜜瓜味都唔會好假至於糖不甩,本身小弟就唔係好鐘意食,所以無試到不過朋友都會好食極力推介依個有齊四款甜品既花心特種冰,每款都係好食之選,份量又啱啱好再嗌多左個芒果班戟($28)芒果仲多過cream芒果又夠凍同好甜,好味最後埋單每人$50左右,食到咁多款,價錢算係可以接受
同朋友係市中心食完晚餐,意猶未盡就行左過嚟vcity食聰少

餐牌分門別類,而且選擇都唔少

不過嚟得聰嫂/聰少,我都一定係為左佢個龍眼冰
不過朋友就唔太鍾意,自己食一大兜龍眼冰又好似會太多

花心特種冰

四種都係大路受歡迎既甜品,啱晒我地口味
龍眼冰一如既往既水準,濃郁既龍眼味
第一次係聰少試佢既楊枝甘露同蜜瓜冰,味道都唔錯,好足料
不過,聰少既蜜瓜冰就無依個問題,甜得嚟個蜜瓜味都唔會好假
至於糖不甩,本身小弟就唔係好鐘意食,所以無試到
不過朋友都會好食

芒果班戟

再嗌多左個芒果班戟($28)

芒果仲多過cream
芒果又夠凍同好甜,好味

最後埋單每人$50左右,食到咁多款,價錢算係可以接受
2017-12-19
$50 (宵夜)
花心特種冰
芒果班戟