2023-06-19
朋友住屯門,約佢晚餐,搵個地方食野傾下計,佢極力推薦去呢間日式燒肉,話食過好正.....🔥Yakiniku Homura焼肉 焔🔥餐廳夠寬敞,坐得舒適🤗用上地道日本食材仲有員工幫手燒肉,不停換燒肉爐面服務一流呢🤩!呢度除左燒肉/海鮮,仲有日式丼飯,日式咖喱飯,選擇夠多樣化前菜胡麻柚子汁沙律🥗,可無限添加每枱有燒肉汁及胡椒鹽,廚師親手炒的每份肉嘅份量比我想像中多我地2個人揀左幾款肉加埋2杯飲品都撐破肚皮..🔥醬汁牛肋燒 $283大大塊牛肋片,有厚度,用醬汁醃過,突出牛肉鮮味,牛肉口感夠腍,不比和牛遜色。..🔥一本漬和牛牛肋肉 $188**推介原個菠蘿上擺放和醃製的和牛牛肋肉。菠蘿果酸令肉質更軟腍,燒炙昤更快地焦糖化,肉味更香更甜。食埋菠蘿肉,可以幫助消化肉類的飽滯感!..🔥和牛牛柳 $2982塊大大塊嘅和牛,牛味濃郁,油花分佈細緻,肉質軟腍,啖啖回味無窮!..🔥特上豬梅花肉 $148店員燒得啱啱好,微微燒焦,唔會鞋口,再點燒肉汁,惹味!..海鮮出場🐙🦞🔥龍蝦尾2隻 $258配上自家製蒜蓉加牛油,蝦肉新鮮爽口,啖啖肉,燒完仲砌得靚靚,色香味俱全。..🔥大八爪魚腳 $298好長的八爪魚腳呀!
🔥Yakiniku Homura焼肉 焔🔥
餐廳夠寬敞,坐得舒適🤗
用上地道日本食材
仲有員工幫手燒肉,不停換燒肉爐面
服務一流呢🤩!
呢度除左燒肉/海鮮,仲有日式丼飯,日式咖喱飯,選擇夠多樣化
前菜胡麻柚子汁沙律🥗,可無限添加
每枱有燒肉汁及胡椒鹽,廚師親手炒的
每份肉嘅份量比我想像中多
我地2個人揀左幾款肉
加埋2杯飲品都撐破肚皮
🔥醬汁牛肋燒 $283
🔥一本漬和牛牛肋肉 $188**推介
🔥和牛牛柳 $298
🔥特上豬梅花肉 $148
店員燒得啱啱好,微微燒焦,唔會鞋口,再點燒肉汁,惹味!
海鮮出場🐙🦞
🔥龍蝦尾2隻 $258
🔥大八爪魚腳 $298
好長的八爪魚腳呀!打完卡再燒,煙靭有𡁻頭,點番啲胡椒海鹽,鮮味滿滿!
🍹飲品點左白桃梳打$36,巨峰提子乳酸梳打$42
有果肉,清甜又夠清新
下次要帶屋企人一齊黎試先
享受下日式燒肉嘅滋味😋