2019-02-01
曾經經過藍地見過呢間小店,見佢餐牌好似幾吸引下,今日終於同男朋友一齊試下🥰夜晚嚟到,餐廳外面用咗啲唔同色嘅燈做裝飾,店主果然用心。我同男朋友都係牛魔王,最鐘意食牛,所以分別叫咗西冷同肉眼套餐。呢度嘅上餐速度好快,唔洗等好耐就有野食喇,啱哂我呢啲心急嘅人。首先嚟嘅係沙律,沙律菜好新鮮,配上酸酸甜甜嘅沙律汁,非常開胃。之後嚟嘅係餐湯同包,我點咗羅宋湯,而男朋友點咗南瓜忌廉湯,南瓜忌廉湯個賣相非常吸引,好香忌廉味,而我嘅羅宋湯係非常足料,好滿足!主菜黎喇✌️一上枱已經嗅到好香嘅牛肉味,西冷同肉眼個賣相好靚仔,讚!我哋都叫咗5成熟,火喉啱啱好,唔會過生或過熟👍 調味亦都非常到位,呢一點係好重要,好多扒房都做唔到。大食嘅我哋仲追加咗意粉同甜薯條,意粉唔似港式餐廳咁就咁烚完上碟,呢道烚完係有加橄欖油同埋調味,唔洗點牛扒汁都好好味。最驚喜嘅係甜薯條,每條都炸到好香脆,仲要真係用好甜嘅番薯整成,呢款配菜真心推介!
夜晚嚟到,餐廳外面用咗啲唔同色嘅燈做裝飾,店主果然用心。 我同男朋友都係牛魔王,最鐘意食牛,所以分別叫咗西冷同肉眼套餐。呢度嘅上餐速度好快,唔洗等好耐就有野食喇,啱哂我呢啲心急嘅人。
首先嚟嘅係沙律,沙律菜好新鮮,配上酸酸甜甜嘅沙律汁,非常開胃。之後嚟嘅係餐湯同包,我點咗羅宋湯,而男朋友點咗南瓜忌廉湯,南瓜忌廉湯個賣相非常吸引,好香忌廉味,而我嘅羅宋湯係非常足料,好滿足! 主菜黎喇✌️一上枱已經嗅到好香嘅牛肉味,西冷同肉眼個賣相好靚仔,讚!我哋都叫咗5成熟,火喉啱啱好,唔會過生或過熟👍 調味亦都非常到位,呢一點係好重要,好多扒房都做唔到。 大食嘅我哋仲追加咗意粉同甜薯條,意粉唔似港式餐廳咁就咁烚完上碟,呢道烚完係有加橄欖油同埋調味,唔洗點牛扒汁都好好味。 最驚喜嘅係甜薯條,每條都炸到好香脆,仲要真係用好甜嘅番薯整成,呢款配菜真心推介!