2022-11-14 198 瀏覽
屯門工廠區風味大排檔今晚收咗收工去公司附近大排檔食飯~平時都食開佢地中午飯!今晚約埋朋友趁住秋意食番個鑊氣小炒~餐廳位於屯門建安工廠區附近,落車行幾分鐘就到,6點鬆d都一半滿,果然深得區內街坊歡迎。今晚叫咗兩個小菜,有我最鐘意食嘅椒鹽九肚魚、椒鹽粟米。椒鹽九肚魚一上枱已經嚇親,份量極多,有成十幾條,可以唔洗爭,感受一下九肚魚自由😗😗😗。九肚魚炸到金黃香口,裡面熱辣辣,魚味十足唔會腥😎!椒鹽粟米🌽都好有誠意,滿滿炸脆蒜鋪滿粟米上面,每一條粟米大細都岩岩好,每粒粟米飽滿香甜又帶點蒜香🧄。另外叫咗一個籠仔豉汁蒸白鱔飯,荷葉上面塞滿金黃炒飯再放豉汁白鱔蒸,一上枱已經心心眼😍,鱔肉夠哂新鮮彈牙無得彈!
屯門工廠區風味大排檔