2017-04-05
平時呢間八戶屋等位等到傻,就算有個apps 拿飛,等位都係唔樂觀,老公一家為咗唔等,決定佢地晚市一開門就嚟6:00鐘嚟到,即刻有位入,仲可以坐房...之後再望一望,假日差唔多6:10pm已經坐滿晒,大家唔想等唯有早食食物上先有分唔同季節嘅餐牌,至於小食方面都算係多選擇,芝士燒茄子、燒鯖魚、一口芝士餃子、枝豆等都有得叫,同平時和食居酒屋款式差唔多,而且味道同價錢都可以,算係合理,最欣賞佢上碟時仍係熱哄哄,入口感覺更好壽司方面普通正常款都有得叫,以居食屋嚟講都嗰錯,仲有啲季節特別款同一碟6件到嘅壽司叫,啱一家人食...叫咗嘅軟殻蟹手卷方面,個軟殻蟹炸得幾脆而唔油,不過紫菜好快就軟身咗,但整體都可以另外仲有叫咗個芝士海鮮烏冬,呢個最欣賞嘅,一來個人愛芝士同白汁,二來啲海鮮料以50幾蚊嘅一碗麵嚟講,都算足料,同埋佢滾住送上嚟,keep到熱食一段時間,令湯底又出味,gd 以日本嘢嚟講,呢間價錢方面都算係屋邨價,嘢食份量都算喺咁,一家人想方便吃日本嘢都唔錯,不過就要早嚟
食物上先有分唔同季節嘅餐牌,至於小食方面都算係多選擇,芝士燒茄子、燒鯖魚、一口芝士餃子、枝豆等都有得叫,同平時和食居酒屋款式差唔多,而且味道同價錢都可以,算係合理,最欣賞佢上碟時仍係熱哄哄,入口感覺更好 壽司方面普通正常款都有得叫,以居食屋嚟講都嗰錯,仲有啲季節特別款同一碟6件到嘅壽司叫,啱一家人食...叫咗嘅軟殻蟹手卷方面,個軟殻蟹炸得幾脆而唔油,不過紫菜好快就軟身咗,但整體都可以 另外仲有叫咗個芝士海鮮烏冬,呢個最欣賞嘅,一來個人愛芝士同白汁,二來啲海鮮料以50幾蚊嘅一碗麵嚟講,都算足料,同埋佢滾住送上嚟,keep到熱食一段時間,令湯底又出味,gd 以日本嘢嚟講,呢間價錢方面都算係屋邨價,嘢食份量都算喺咁,一家人想方便吃日本嘢都唔錯,不過就要早嚟