2024-04-23
上網搵食好去處,人人推介「鋒哥廚房」。果然!強項緊烤魚同雞煲打邊爐,兼有安格斯牛同新鮮海鮮加上推出任飲生啤與Häagen-Dazs雪糕任食,誠意十足,令我們一班朋友千呼萬喚下,終於親身一試,一試便知!真系好食,食過仲想食!😋👍首先我哋就點咗佢哋餐牌上推介嘅麻辣燒魚。魚肉嫩滑,麻辣醬料入味,食落口辣辣的由舌尖散開🌶️。當魚送上嚟,個麻辣香味撲鼻而來🔥,然後個烤魚味道足,香辣撲面而嚟,帶點小辣,有陣香,又唔會過當,啖啖滋味,好過癮。接住就係麻辣雞煲,份量十足🐓🥘!雞肉嫩滑,滿口都係麻辣嘅滋味,雞煲充滿香濃嘅麻辣味,每一口都唔覺得膩,反而食越多越有味!至於任飲嘅生啤,真系係香港難得一見,有過癮嘅口感,喝落去爽口!🍻 火鍋就配飄香沙嗲湯底👏!個香味同我哋平時嘅火鍋湯底好唔同,好有層次。💪安格斯牛頸脊同安格斯牛小排,一試便知,真材實料,又嫩又豐滿,每一口都俾人食得好舒服,完全無肥膩感覺,牛味足又多汁,真系食得爽口。🐚螺、蜆、鮑魚新鮮得令,一食入喉,鮮味爆出嚟,非常誘人!每一粒都係咁豐滿,食落口都好甜美,好滿足。最後蒜蓉烤蠔一度係我哋嘅最愛,一入口,蠔嘅新鮮味同蒜香完全融合,再加上蠔肉嘅軟滑,食落口
接住就係麻辣 雞煲,份量十足🐓🥘!雞肉嫩滑,滿口都係麻辣嘅滋味,雞煲充滿香濃嘅麻辣味,每一口都唔覺得膩,反而食越多越有味!
火鍋就配飄香沙嗲湯底👏!個香味同我哋平時嘅火鍋湯底好唔同,好有層次。 💪安格斯牛頸脊同安格斯牛小排,一試便知,真材實料,又嫩又豐滿,每一口都俾人食得好舒服,完全無肥膩感覺,牛味足又多汁,真系食得爽口。
最後蒜蓉烤蠔一度係我哋嘅最愛,一入口,蠔嘅新鮮味同蒜香完全融合,再加上蠔肉嘅軟滑,食落口真系好滿足,爆炸味蕾!!!🦪💖
而且仲有Häagen-Dazs雪糕任食,可以話係完美結尾!🍦
今次嚟到鋒哥廚房,乜都好滿意,無論係環境、服務,定係食物嘅味道,實在難以挑剔。其實,最開心,就是今次食得好滿足,仲想再嚟!🌟