2013-10-22 117 瀏覽
平日番工, 放假當然要四圍走走啦~ ^^近近地, 同MAMI起番屯門行街~ 搵個地方食LUNCH先, 黎到置落呢邊~ 食完飯, 可以去埋勁岩女仔行既萬寶商場~ 住屯門既人一定識~ 衫又多, 又集中, 又平~ ------------------------------呢一餐, 分別叫左兩個上海麵, 第一個係"招牌豬扒麵 $22", 豬扒夠入味, 好食! 即叫即炸, 炸粉一D都唔厚, 岩岩好, 值得讚既地方係D豬扒應該無用鬆肉粉處理過, 所以豬扒既肉質仍有咬口, GOOD叫麵, 加個熱豆漿只係加$5 呢到熱豆漿夠熱, 特別好飲~ 我唔鐘意暖既豆漿~ 豆味方面 有70分啦~ 甜度方面, 適中~"菜肉雲吞麵 $21" 一碗有4粒雲吞, 雲吞餡多菜少肉~ 加埋個上海麵, 份量足夠~如果雲吞同豬扒比較, 呢到既豬扒, 較為出色~麵方面, 有3種上海麵可選擇, 分別係, 中麵 /幼麵/ 粗麵, 粗麵加$3, 其他唔洗加$~我就叫左1個幼麵 (圖上方) & 1個中麵 (圖下方)幼麵唔好食, 麵質太林, 容易發脹, 口感唔似上海麵~ 中麵 好食, 麵質煮完后, 食落依然有少少爽口~食完之後, 較為口喝
平日番工, 放假當然要四圍走走啦~ ^^

招牌豬扒麵 $22
叫麵, 加個熱豆漿只係加$5
點麵&飯, 加$5 有熱豆漿

如果雲吞同豬扒比較, 呢到既豬扒, 較為出色~
菜肉雲吞麵 $21

我就叫左1個幼麵 (圖上方) & 1個中麵 (圖下方)
幼麵唔好食, 麵質太林, 容易發脹, 口感唔似上海麵~
中麵 好食, 麵質煮完后, 食落依然有少少爽口~
幼麵 VS 中麵
食完之後, 較為口喝, 調味方面, 可以輕手一點, 會更加好~

兩個人埋單, $60有找, 食得又飽, 唔收加一, 抵食~
2013-10-20
招牌豬扒麵 $22