2025-01-24 0 瀏覽
朋友特登黎屯門搵食,帶佢黎呢間新開既火鍋放題店「點滾鮮點心火鍋」,邊煲劇邊打邊爐,仲可以任食即叫即做既點心,全部都係現點現蒸,好新鮮!枱上仲有自置電視機,可以投屏自己中意既影片,氛圍真係超Chill,好似係屋企打邊爐咁,完全零壓力放鬆,諗都吾諗即刻入去試吓! .$348任食兩小時我地揀左餐廳既套餐C,任食兩小時,原價$348,而家仲有同行優惠,2人同行85折,每人計落大約$295(未加一),抵食又抵玩!呢個套餐主打澳洲和牛,仲包埋吾同款肉類、點心同火鍋配料,選擇超豐富,可以話係性價比爆錶,絕對係牛肉控既天堂~ .鴛鴦湯底湯底方面,當然揀鴛鴦鍋,一邊係正宗台灣麻辣鍋,一邊係南洋椰香冬陰功鍋。麻辣湯底d湯料非常足,辣得黎有層次感,吾會只係死辣,花椒味岩岩好。至於冬陰功湯底真係意外驚喜,濃郁到不得了,酸辣味平衡得岩岩好,特別岩用黎煮海鮮! .澳洲和牛必試|肉質鮮嫩岩哂牛魔王油花分佈均勻,肉質鮮嫩有咬口,入口即化~另外仲有澳洲無激素牛板腱、安格斯特級牛肉,全部都係高質選擇,煮完之後啖啖肉香,真係完全滿足晒我對牛肉既一切幻想!仲有其他肉類同刁鑽部位例如澳洲Q彈牛五花趾、上腹牛五花、牛舌芯、

$348任食兩小時
鴛鴦湯底

澳洲和牛必試|肉質鮮嫩岩哂牛魔王
油花分佈均勻,肉質鮮嫩有咬口,入口即化~另外仲有澳洲無激素牛板腱、安格斯特級牛肉,全部都係高質選擇,煮完之後啖啖肉香,真係完全滿足晒我對牛肉既一切幻想!仲有其他肉類同刁鑽部位例如澳洲Q彈牛五花趾、上腹牛五花、牛舌芯、豬梅花同花雕雞腿肉,真係任揀任食,完全無冷場

海蝦鮮甜
海鮮方面,海蝦夠哂大隻,鮮甜得黎又有d彈性,每隻都食得出係好新鮮。仲有滑溜溜既蝦滑、鱸魚片、魷魚、墨魚滑同青口等,每樣都好岩煮落冬陰功湯底,鮮味加倍,越食越停吾到口!

即叫即做點心
點心就一定要試!餃子類包括鳳城水餃、韭菜餃同麻辣鴨血,全部都係即叫即包,韭菜餃新鮮到連韭菜都綠油油,鳳城水餃又夠料,咬落去肉汁滿滿!另外仲有白玉菇、魚餅、墨汁丸、蔥爆牛丸等其他配料,可以一次過試晒咁多款,超滿足!

即叫即做,香脆滿分
點心方面,一定要推粉果!粉果即叫即蒸,每隻都晶瑩剔透,新鮮到肉眼睇得出,食完仲忍唔住Encore左幾次!梅香地瓜條又係一大亮點,比普通薯條更好味,外皮香脆,內裡帶住濃濃地瓜香,同炸花枝丸一樣,香脆又夠惹味,絕對吾可以錯過。

自助區食材豐富
餐廳自助區亦有好多高質火鍋配料,例如南瓜、白玉菇、金針菇、冬瓜、芋絲、牛百葉、墨汁丸、蔥爆牛丸、豆卜、龍蝦丸、白蘿蔔等,仲有熟食如五香牛腩同香鹵豬手,全部都係火鍋必備,選擇多到食極都吾覺厭!

甜品收尾
最後每人仲有一杯Haagen Dazs雪糕,食到尾聲黎個甜品完美收尾~如果吾夠仲可以去自助區攞法式布蕾、香滑芝士糊同芒果布甸,甜品選擇同樣夠晒豐富,成個晚餐真係食得超開心!