2021-11-21 110 瀏覽
今日係屯門行完山,見天氣涼涼地,突然好想食烤肉,但又怕任食烤肉太heavy🤨,咁啱行過雅都花園商場,見到有間食石板燒牛😳,一黎可以滿足我食肉既慾望,二黎我又想食熱野,我就二話不說衝左入去🤣🤣🤣餐廳坐位唔多,但都坐得闊落同舒適。餐牌有唔少選擇,有石板燒、丼飯、稻庭烏冬、蛋包飯同埋鰻魚飯🥰我地點左兩個套餐,一個係石板燒另一個係鰻魚飯!😆🌟板燒吉列牛 $98套餐包一份小食,可簡唐揚炸雞或八爪魚丸,跟餐有麵豉湯、飯素白飯、罐裝汽水(可樂/忌廉)吉列牛有6塊,我地先用豬油燒熱個爐,放上一塊吉列牛,可以跟據自己嘅喜好自行調節牛嘅熟熱程度🤪兩面煎熱再灑上岩鹽同黑椒調味,吉列牛四面炸過,做到外脆內軟,肉質嫰滑,加上調味料,食落口感豐富,回味無窮。唐揚炸雞有3塊,灑上七味粉,點埋沙拉醬,味道都唔錯。另外,飯係加上飯素,食到濃濃嘅柴魚味,令人食唔停口!非常開胃!😋😍至於飲品我地加左$10換左橙味梳打,味道都唔錯!🌟原條鰻魚飯 $88鰻魚係成條上,肉質夠晒厚,食落啖啖肉,無骨,食落好滑,而且燒得夠熱,白飯沾鰻魚汁,美味飽肚🥰總括黎講,餐廳cp值好高,午市唔洗一百蚊就可以食到石板燒真係好抵食,而且唔洗加一👍🏻

🌟板燒吉列牛 $98

🌟原條鰻魚飯 $88