2023-10-28
早前經過咖啡店,俾佢深綠色主題的外表吸引住,有各式植物🍃🍀🌵,裝潢好有心思。餐點選擇好多元化,人流都多,今日決定早啲到試一試~我哋大概11點到訪,即刻有得入座,可選室內或室外座位,有bar枱、矮枱、餐桌,啱曬唔同喜好的人,大概有30個座位。餐廳環境舒適,俾人悠閒的感覺🌿,採用自然採光✨,有陽光人透入黎更加舒服自然,冷氣都足夠。店入面的裝潢設計都見到店主的用心💕。由裝飾、擺設、燈飾、餐碟、飲品杯等,都見到精心設計。餐點選擇有全日早餐、香草蕃茄夾包、牛角窩夫、咖啡、梳打等等。Luxury All Day Breakfast $128色彩繽紛🌈的全日早餐,主角係牛扒,煎得啱啱好唔會好韌,配上熱辣辣又脆的牛角窩夫,加埋蜜糖🍯好滋味😋。粟米粒🌽係店鋪用鮮粟米煮熟搣成一粒粒。配上薯仔蛋碎煙肉沙律、煙三文魚、芝士大啡菇,同埋黑醋汁沙律🥗菜,十分滿足🥰。Smoke3man Panini with Salad $78俾超巨大的包嚇親,有20cm長的香草蕃茄意大利包,入面夾有煙三文魚🐟、炒滑蛋🥚、蕃茄同少量沙律醬,份量好大,食完好滿足,蛋白質都好豐富。配上生菜🥬、青瓜🥒、櫻桃蘿蔔、車厘茄的黑醋汁沙律,營養
Luxury All Day Breakfast $128
俾超巨大的包嚇親,有20cm長的香草蕃茄意大利包,入面夾有煙三文魚🐟、炒滑蛋🥚、蕃茄同少量沙律醬,份量好大,食完好滿足,蛋白質都好豐富。配上生菜🥬、青瓜🥒、櫻桃蘿蔔、車厘茄的黑醋汁沙律,營養價值滿分💯。
凍美式咖啡$36
豆味香濃,屬中烘焙,入口不苦澀,香氣持久,即使冰溶左味道依舊存在。
招牌新墟凍奶茶$28
甜度適中,奶香濃厚度一般,茶底較突出
❣️好多啱打卡的位置同場景,鍾意影相📸就唔好錯過啦~