2018-07-22 112 瀏覽
食到間好正嘅大排檔呢!但可惜(?)呢間嘢係喺屯門😹我知道對好多人嚟講都好遠😹真心推薦俾住屯門附近嘅人😚.店員好nice,率先推介佢地嘅鎮店之菜冰淋醬烤骨俾我地。果然係好食😭😳食落係甜甜哋咁,調味剛剛好,所以就咁食都唔會覺得過咸過甜,而拎嚟送飯又一樣fit。排骨表層烤得有點脆脆的,但內裏肉質依然保持juicy軟腍。同埋豬骨都大大件,而且有好多肉食㗎,肉同骨都容易咬開,所以食落都啖啖肉咁,好滿足☺️所以我同朋友係一致認為呢個餸係今餐嘅number one🏆必叫必食呀!.其實我未試過喺大排檔叫湯飲,但店員又推薦佢地嘅芥菜豆腐和牛丸湯,所以就叫嚟試吓。同行朋友唔食芥菜,所以店員幫我地轉芥菜做娃娃菜🙆🏻‍♀️呢個湯又係必叫!好好飲😆連一向好細食嘅朋友,食到最尾好飽嘅時候,都話要繼續飲湯🙈入面嘅和牛丸好好食呀!呢啲和牛丸食落真係有牛味,同平時食開嘅牛丸係完全兩回事嚟😳好搞笑係呢啲和牛丸係會食到攝牙”拿”㗎,真係好真材實料😋.脆皮豬手原隻上,皮同肉已經起咗出嚟。你豬皮炸到好脆,食落一啲都冇油膩感覺,所以一時令我忘記咗脂肪為何物,不停夾脆卜卜嘅豬皮嚟食😚豬手肉都多,而且肉質都夠軟腍🙆🏻‍♀️不過肉同皮都分離
食到間好正嘅大排檔呢!
但可惜(?)呢間嘢係喺屯門😹我知道對好多人嚟講都好遠😹
真心推薦俾住屯門附近嘅人😚

店員好nice,率先推介佢地嘅鎮店之菜冰淋醬烤骨俾我地。
果然係好食😭😳
冰淋醬烤骨

排骨表層烤得有點脆脆的,但內裏肉質依然保持juicy軟腍。
同行朋友唔食芥菜,所以店員幫我地轉芥菜做娃娃菜🙆🏻‍♀️
娃娃菜豆腐和牛丸湯

呢個湯又係必叫!好好飲😆
連一向好細食嘅朋友,食到最尾好飽嘅時候,都話要繼續飲湯🙈

好搞笑係呢啲和牛丸係會食到攝牙”拿”㗎,真係好真材實料😋
脆皮豬手原隻上,皮同肉已經起咗出嚟。
脆皮原隻豬手

豬手肉都多,而且肉質都夠軟腍🙆🏻‍♀️
不過肉同皮都分離了,好似冇一舊肉同皮係相連的🙈所以我先可以係咁齋夾脆豬皮食😹
隨豬手會附上兩個醬料,一個係平常常見嘅豬手醬,另一個係wasabi豉油。
一定一定要點wasabi豉油食!!!真係估唔到咁正咁夾😆我地直程搬走咗另一個豬手醬,正係點wasabi豉油食🤣
酥炸牛坑腩雖然都係炸嘅,但同樣食落都冇油膩感,不過望落的確係好熱氣🤣但叫得嚟食都唔怕啦🤣
酥炸牛坑腩

牛腩食落鬆軟,牛腩脂肪位食落特別香,不過放心呢份牛腩又唔會太肥,肉脂比例都算啱啱好🙆🏻‍♀️

整體都不錯啊😋人多嘅話不妨都叫一碟試吓!
店員話佢地夏天就主打食小菜,冬天就主打打邊爐。
可能我本身特別喜歡叫餸食飯,所以今餐我真係好滿意💜
btw唔好問我咩係桑拿菜,我都唔知🤣🤣
❗️openrice話係屯門站exitC2行三分鐘係唔啱㗎🤦🏻‍♀️其實係要exitA行十五分鐘左右先啱😅或者搭多一個站去建安輕鐵站行五分鐘左右。
冰淋醬烤骨
娃娃菜豆腐和牛丸湯