2022-05-10
盤子工房除左建生同屯門碼頭分店,終於開到黎元朗😆大家都好興奮,盤子工房既水準同性價比都好好,相信By the O都一定唔差。叫左三樣野食,一樣都無令我同 @iamhungryah 失望☺️🧇Tiramisu Croffle Croffle夠脆而且上面既cream帶有小小mascarpone 既香,旁邊仲配上雪糕(手指餅放上裝飾成🐰好得意。仲有espresso俾你可以淋上去,tiramisu要有既元素佢都有齊♥️🍝 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉一黎到已經見到爆多蟹籽,撈勻後發覺連蟹肉都好多✨而且個醬汁好creamy 好好食!🥞 Egg Benedict初初睇相以為pancake 細細件唔飽肚,但食落有兩層而且種牛油香係我最中意個type hotcake ,唔係打左好多空氣而係有小小實但又香軟。加上牛油果、蛋同煙三文魚都係好飽肚既食物😆呢份野絕對唔輸俾一個All day breakfast.-咖啡試左🍊橙啡同焦糖咖啡☕️橙啡都幾適合夏天飲,有種好清新嘅感覺。焦糖咖啡上嘅焦糖脆脆好大塊,飲到後尾會有少少太甜,但整體來講都幾好飲。-平日lunch hour 已經排晒隊,畢竟鳳悠街/雞地附近特別多餐廳而且B
大家都好興奮,盤子工房既水準同性價比都好好,
相信By the O都一定唔差。
🧇Tiramisu Croffle
🍝 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
一黎到已經見到爆多蟹籽,撈勻後發覺連蟹肉都好多✨
而且個醬汁好creamy 好好食!
🥞 Egg Benedict
咖啡試左🍊橙啡同焦糖咖啡☕️
橙啡都幾適合夏天飲,有種好清新嘅感覺。
平日lunch hour 已經排晒隊,畢竟鳳悠街/雞地附近特別多餐廳而且By The O 係正7-11 同Circle K 隔離,算當眼位置,見到唔少街坊行過都會望下。🤣短時間內去應該都要排隊架啦~
By The O 性價比同style 都會令我好想encore ,但睇黎要等多陣先🥹