一班舊同學都住喺屯門附近,想要個環境闊落啲嘅地方食下嘢聚下舊,呢間中菜館真係唔錯嘅選擇。🗳️✔️見隔離嗌咗一盤圓形蒸籠物體咁樣幾得意,原來係”污糟龍躉蒸雞”。我哋都好鍾意食魚同雞,所以都嗌咗個試下。啱啱出籠熱辣辣,火候啱啱好,雞肉非常嫩滑,入面有淡淡紅棗味。龍躉魚肉都唔會好腥,有用到薑蔥果皮。😌試完蒸嘅就試下炒嘅。“翡翠炒龍躉球”分量十足,滿滿嘅西蘭花承托住豐滿嘅龍躉肉。炒嘅龍躉仲更加惹味,煎香嘅皮真係非常可口。西蘭花炒得啱啱好, 唔會太硬太淋,容易入口。🥰黎返碟辛辣野,就試下“川椒豬手”。最下面係辣汁,然後鋪上一層青瓜,上面再放上豬手,最面層就係芫茜等等嘅配料。豬手望落去雖然白曬曬但其實已經相當入味,辣辣地嘅感覺幾正。😚”川辣口水雞”都係必選。最低層紅紅嘅汁相當吸引,雞肉嘅份量都ok,淡啖肉夠鮮嫩;配搭埋木耳小辣椒,幾唔錯。😉推介度:7.7/10
推介度:7.7/10