2019-04-22
下雨嘅週末,邊度都去不了,決定搵間cafe chill下!-搬咗入屯門幾個月,第一次認認真真研究區內嘅coffee shop。一搵之下,見到新墟附近有間,見好似近近地就過去試下!-間cafe唔大,座位唔多,又不在旺區,但估唔到落雨天幾乎滿座!咁啱就有個望到街景位,夠開揚,正合我心意!-望住街景的座位,比較開揚,但就喺正門口出入位,肥少少都會塞住路口。其他位置就稍微暗咗D喇!坐低order咗杯hot mocha($45),佢地揀咗隻非洲咖啡豆,搭配朱古力,咖啡味比較突出,但又唔會蓋過朱古力味,我個人幾鍾意哩個組合點咗份Earl Grey Sclone($38),配我最喜愛嘅熱情果醬,好好味,但就略嫌太細舊,性價比有點低!整體嚟講,都係值得支持嘅屯門小店,下次會再嚟試其他咖啡
整體嚟講,都係值得支持嘅屯門小店,下次會再嚟試其他咖啡