2022-10-19
門口裝橫已極具日本特色🇯🇵店內牆身亦佈置了日本鬼怪面具和日本海報👹恍如置身日本的特色小店頂立烏冬有三款(天地海)主題製作成的湯底味道 今次就試左兩款(天、海)啦😍😍✨天王·鬼頂立☁️ $110(雞白藥膳湯配兩片豚肉叉燒)這款雞白湯當中加入適量當歸調味❤️味道甘甘甜甜 非常特別✨海神·鬼頂立🌊 $110 (清酒、蝦頭、龍蝦殼海鮮湯配兩片豚肉叉燒)這款海神湯蝦味超濃郁🦐味道鮮甜吾油膩每碗烏冬的慢煮豚肩肉叉燒分量可以選擇幾多塊😬想食幾多自己揀叉燒好大塊😍燒得好香有咬口🐖吾會過於肥膩烏冬配料有木耳絲、竹輪卷🍥、竹筍、腐皮👍🏻好中意大大塊腐皮 吸湯一流🤤烏冬系自家手打🍜口感煙韌彈牙✨芥末明太子蟹子沙律 free每碗烏冬都會付上明太子沙律🥗明大子和蟹子壓成方塊😋加入芥末沙律醬味道爽脆開胃✨冷萃咖啡$60㊙️喜歡飲黑咖啡的我私心推薦💯咖啡味香濃吾會酸👍🏻跟住Menu入面介紹的食法:先喝一口咖啡再喝一口湯☕️🍜精品咖啡的香味更能帶出鰹魚湯的鮮甜味 令味道更有層次😍估吾到兩樣野咁夾✨手作檸檬汽水$55自家製lemonade 利用新鮮檸檬皮製作加上梳打水🍋味道好清新解膩 而且吾會太酸太甜✨手工原味巴斯克蛋糕$65
✨天王·鬼頂立☁️ $110
(雞白藥膳湯配兩片豚肉叉燒)
這款雞白湯當中加入適量當歸調味❤️
味道甘甘甜甜 非常特別
✨海神·鬼頂立🌊 $110
(清酒、蝦頭、龍蝦殼海鮮湯配兩片豚肉叉燒)
這款海神湯蝦味超濃郁🦐味道鮮甜吾油膩
精品咖啡的香味更能帶出鰹魚湯的鮮甜味
令味道更有層次😍估吾到兩樣野咁夾
✨手作檸檬汽水$55
✨手工原味巴斯克蛋糕$65
蛋糕口感軟滑 帶有雲呢拿味 厚重的質地有點似雲呢拿芝士雪糕🍨亦吾會太甜太膩😍甜品都做得咁好令我好驚喜
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
📍頂立 (屯門)
屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖