屯門市廣場最近新開咗台灣野老媽拌麵,之前喺荃灣都食過,麻辣湯、拌麵都好正,今次encore!餐廳位於屯門市廣場3樓電梯附近,座位係半開放式幾開揚唔侷促,中午時段去仲啲有陽光喺窗邊透出嚟,感覺好溫暖!兩個人清清地叫咗三樣嘢:✅和牛炸醬拌麵一上菜已經比麵上隻半熟煎蛋吸引咗,煎得幾靚!拌勻成個麵黎食,粗麵麵身好煙韌有咬口,配以惹味炸醬醬汁,撈埋和牛同配菜蘿蔔絲同青瓜絲一齊食,味道清新得黎又好夾,多重口感,推介!✅韭菜豬肉水餃水餃皮厚度適中,食得出係自家手工搓成嘅皮唔馬虎,咬落啖啖韭菜同豬肉,比例剛好夠實淨,飽腹度十足,健康之選!✅清燉三寶牛肉麵湯底清甜得黎夠健康,感覺係自家清燉嘅,最鍾意個湯底!幼麵麵身滑得黎夠煙韌,追住食!三寶有牛筋、牛展、牛肚,牛肉味濃郁,仲有幾舊清甜白蘿蔔同紅蘿蔔,食完好滿足!讚!推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分)

兩個人清清地叫咗三樣嘢:

✅和牛炸醬拌麵

✅韭菜豬肉水餃

✅清燉三寶牛肉麵

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分)
2021-01-13
  • 清燉三寶牛肉麵