2021-03-07
繼銅鑼灣金西南外,另一出色米線推介,有無朋友仔同豆腐妹一樣係米線控😆一個星期食足5日都無問題!個人認為金西南同雲川燒都好味過成日聽到既老闆娘雲南米線✨仲有太子既貴香園都正!💖❐ 酸辣湯米線中辣🍜蘿蔔豬頸肉 $54評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯⟰ 湯底濃夠辣有肉碎有酸菜但少少偏酸似醋酸味多過酸辣湯味💥豆腐妹覺得雲桂香小鍋米線較出色⟰ 米線份量超多吾會煮到太淋算有咬口⟰ 配料份量足蘿蔔清甜又入味💦⟰ 豬頸肉明顯有燒過切到細細條可惜食落無燒味之餘仲有陣不好的豬肉味同有d膩🚫❐ 麻辣湯米線中辣🍜菜肉雲吞腩肉 $54評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯⟰ 辣得過癮湯底偏向鮮甜,略嫌吾夠麻得過癮,應該係湯底本身吾夠花椒八角🌶所以濃郁同層次度不及金西南出色,係另一款好味既麻辣湯推介!⟰ 菜肉雲吞大大隻韭菜餡不過浸左落湯d皮就淋哂味道不是特別特出⟰ 腩肉肥瘦分明醃到好入味🥇小妹覺得腩肉比個個推介既豬頸肉更好味⟰ 2款湯底食完都無口渴💦平時食開小辣既朋友建議叫🌶🌶中辣!總共叫左3碗重覆既就吾介紹💁🏻♀️推介麻辣湯中辣加蘿蔔腩肉❗❐ 麻辣牛柏葉 $28評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰ 米線份量超多吾會煮到太淋算有咬口
⟰ 配料份量足蘿蔔清甜又入味💦
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻♀️推介❗
⟰ 麻辣汁夠哂開胃又吾會太辣🌶食開小辣既朋友都可以應付
⟰ 份量多牛柏葉爽口彈牙‼️吾會靭浸哂麻辣汁好入味加埋底下有青瓜絲口感味道一流✨
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯ ▯ ▯
⟰ 份量正常可惜略嫌炸得吾多香脆比較淋身💦
⟰ 椒鹽調味不夠比較淡味🚫
🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ ☹ (10為最高)