2023-03-24
放假同屋企人行屯市,經過見到呢間日式燒肉就入黎試試😌餐廳裝修係日式木系🪵,座位亦都好寬敞~一開始餐廳就會送上沙律入面有D蛋碎🥗咁之後食肉嘅時候冇咁膩😛見到枱上面都提供左3款燒肉醬,有蜜糖味、蒜味、辣味,一定有款啱😝餐廳值得一讚嘅係如果和牛嘅話店員會幫手燒🥰而且每燒完一款肉都會幫我地換鐵板!🥢黑毛和牛壽喜燒(兩件) 🥚 $268和牛大塊,店員幫我地燒嘅時候都有問我地想食熟D定生D,燒嘅時候好搶火🔥和牛夾住個飯好似壽司咁,配埋壽喜燒汁好夾😋入口即融嘅感覺~🥢黑毛和牛肉眼芯🥩 $328一開頭會燒左條rosemary先,整香個鐵板,之後再輕輕燒塊和牛🐮肉上面都會有rosemary嘅香😍🥢名物!蒲燒鰻魚 $228第一次食新鮮嘅鰻魚🫣肉質爽脆彈牙,冇腥味,店員好有耐性,幫我地燒之餘仲要剪到好靚🫶🏻🥢和牛壽司(兩件) 🍣$125店員會即刻係我地面前火炙,又係好搶火嘅😻場面少震撼同埋吸睛😹壽司飯配埋燒香左和牛嘅油脂,令人想食多幾件🤤🥢醬燒特上三角牛小排 $208呢個肉味香濃🥰🥢厚炸冲繩豆腐 $48豆腐大舊,個皮唔會話太厚,做到外脆內軟滑😽出面有個特別嘅醬汁,將貌似普通嘅豆腐昇華呀🥰🥢名物!菠蘿漬鑽石和
🥢黑毛和牛壽喜燒(兩件) 🥚 $268
🥢黑毛和牛肉眼芯🥩 $328
🥢名物!蒲燒鰻魚 $228
🥢和牛壽司(兩件) 🍣$125
🥢醬燒特上三角牛小排 $208
呢個肉味香濃🥰
🥢厚炸冲繩豆腐 $48
🥢名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉🍍🐮 $288
呢個配搭第一次食,本身以為咁厚嘅肉會燒到好韌🫣但原來菠蘿係可以令到牛肉肉質更嫩🤩店員幫我地燒,見到D肉汁滲出黎🤤牛肉食落都好juicy😍食完亦都冇痴牙😌之後個菠蘿店舖本身都幫我地切好一片片,菠蘿香甜多汁🤤酸酸甜甜可以一解燒肉嘅油膩!
🍹巨峰提子乳酸梳打 $42
🍹原味活乳酸梳打 $42