2022-09-18 509 瀏覽
想試呢間新餐廳好一段時間但因較少入新界,這晚在機緣巧合下和朋友共五人終於有機會來試試。舖頭裝修算有要求,indoor and outdoor 都有位置可以坐,我哋坐indoor,餐廳食物種類繁多,我們都心大心細諗咗一段時間才決定食咩,畢竟咩都想試但驚一次叫太多,如果食物吾掂就掂錢買難受,所以我哋先叫啲普通野例如pizza, BBQ ribs and 牛油果 salad 再看看質素如何⋯慶幸食物都算有水準,salad好食,份量也可以, 可能個人較喜歡BBQ ribs,五人叫一份只能淺嘗,質素ok再叫第二round叫咗生蠔, 五成熟steaks, 龍蝦湯以及最愛的鵝肝,生蠔吾算肥美但夠新鮮,牛扒一向不是我杯茶但水準不輸市區高級西餐廳…仲有驚喜居然係呢度嘅黑糖麵包,如之前其他人的評論般好味,當晚也開了支白酒,最後埋單人均消費大約$350, 屬合理價錢,最緊要環境算坐得舒服,大家吹下水過了開心的一晚。
2022-09-14