2022-06-12
依間位於屯門井財街既漁匠屋,經常都好多人排隊,難得星期六過嚟冇人排隊就試吓🤣小店環境較細,木系裝修,有幾張二人枱同bar枱,環境算通爽唔會侷促坐得都舒服,星期六過嚟試左午餐Menu。食物方面新鮮,份量足夠食到用心製作,質素唔錯。區內好似較少刺身丼飯,唔洗排隊可一試👍🏻1️⃣北海三味丼 $210每款丼飯都有提供昆布湯同芝士,薄薄芝士配昆布湯食落唔會滯有淡淡芝士味🤣幾特別。依款丼飯包括火炙珍寶帆立貝、三文魚籽同蟹羔松葉蟹肉,三文魚籽唔算特大粒,但望落晶瑩剔透食落都新鮮鮮甜,松葉蟹肉應該係師父手拆蟹肉,因為食到條軟骨🫣撈埋蟹羔配醋飯一流,份量幾多👍🏻珍寶帆立貝大大粒食算厚肉,火灸燒得剛好,但個人認為無🔥可能更突出同juicy😍2️⃣壱の重丼 $225依款丼飯包括澧洲鮮魚兩種、吞拿魚腩、牡丹蝦、海膽、蔥吞拿魚腩蓉同三文魚籽,成個丼飯都好豐富,海膽唔算大舊但好鮮甜,牡丹蝦食落爽口彈牙,吞拿魚腩蓉蔥味唔出食落口感幼滑肥美,另外吞拿魚腩刺身都比較厚身,感覺唔錯。總括嚟講,小店食材新鮮幾有質素,但假日午餐依個價錢就稍
1️⃣北海三味丼 $210
2️⃣壱の重丼 $225
總括嚟講,小店食材新鮮幾有質素,但假日午餐依個價錢就稍