2018-06-10 548 瀏覽
地點真係同店名一樣「山旮旯」,入到山旮旯覺得有點像酒吧又帶點懷舊冰室的設計。其實我們係俾店名吸引,今次有朋友生日就簡依度慶祝依間餐廳主要品嚐本地手工啤酒和精品咖啡的主題餐廳。所有生啤價錢劃一,全部是精釀啤酒,友人叫了一杯本地的麥子。雖然我不好酒精,但這杯啤酒有陣陣香甜麥味!我們一行四人,其中一人叫了氣泡咖啡,唔...我們一致認為這杯氣泡咖啡好特別,但唔識形容似跌打酒馬拉蜆熱鍋— 我們點了白酒芝士汁。大蜆非常新鮮嫩滑,有7隻!記得要食埋洋蔥。好入味!不過附上蒜蓉包沒有特別...脆皮豬手— 皮很鬆脆,但內裡肉做得很嫩滑,充滿骨膠原配上沙律芥茉醬來吃非常好食!麻婆豆腐芝士焗薯條 — 薯條好淋,好奇怪的組合牛舌串燒 — 味道ok炸蝦餅 — 蝦餅不彈牙,可以不試切餅費$100,其實頗貴。但當上生日蛋糕個時會熄燈及大家一齊唱生日歌,同埋送一張適應即有,而且氣氛好好即時覺得抵晒!

依間餐廳主要品嚐本地手工啤酒和精品咖啡的主題餐廳。

我們一行四人,其中一人叫了氣泡咖啡,唔...
我們一致認為這杯氣泡咖啡好特別,但唔識形容似跌打酒

麻婆豆腐芝士焗薯條 — 薯條好淋,好奇怪的組合

牛舌串燒 — 味道ok

炸蝦餅 — 蝦餅不彈牙,可以不試

2018-06-09
慶祝紀念