2019-12-30
🎐今日又約埋四眼妹同基路妹食個飯聚個頭。👩👧👧📌妹子們就熊妹返工地方,選了近跑馬地與銅鑼灣之間的「啡酒」-咖啡店酒吧餐廳《山旮旯》。📌7點半🕢來到都幾爆🈵,有留座位,好彩熊妹一早訂左位,walkin🚶🏻♂️就要慢慢等喇。📌主要都係西餐小食沙律,特別在有泰式菜式同串燒🍢,一於樣樣試下。📌仲有多款特式甜品🍮同手工啤酒🍻,呢個年代要係食肆林立中突圍而出,真係少啲心思都唔得。牛油果沙律配烤雞,$98📌一人點一樣,熊妹就必揀沙律,仲要有熊妹恩物牛油果🥑同烤雞,岩哂🤗。沙律其實係凱撒沙律,咸咸的凱撒沙律醬配上芝士碎片同粒粒麵包糠。烤雞都有一大塊切成4-5件,雞肉嫩滑好惹味。牛油果一啲都唔吝嗇,有半個切片上,不過唔算太熟有點生,未算太香。泰式拼盤,$158📌四眼妹就揀左泰式拼盤,岩哂多人開心share 喇。豬,牛,雞串燒各一,仲有三件炸雞翼,三件蝦餅同一堆炸豬頸肉,岩哂我們仨人份量。炸物串燒香口野味道一定唔差,比較驚喜係豬頸肉,卜卜脆彈牙又有肉味,都預左肥膩啲。12吋BBQ醬燒豬仔骨配薯條,$148📌最後到基路妹揀左個主食,燒豬仔骨。嘩,幾大份喎,12吋長,bbq醬燒得好惹味,肥肉位唔多,肉質入
📌仲有多款特式 甜品🍮同手工啤酒🍻,呢個年代要係食肆林立中突圍而出,真係少啲心思都唔得。
烤雞都有一大塊切成4-5件,雞肉嫩滑好惹味。
📌四眼妹就揀左泰式拼盤,岩哂多人開心share 喇。
📌最後到基路妹揀左個主食,燒豬仔骨。
嘩,幾大份喎,12吋長,bbq醬燒得好惹味,肥肉位唔多,肉質入口未算即溶但又唔係鞋口,味道唔錯的。
仲有脆炸粗薯條🍟,厚身薯仔肉🥔,脆口野食到停唔到口😋。
📌整體食物味道環境服務都很不錯,係吹水一流的落腳點。
📌歡迎光臨🎊馬照跑🐴無照跳💃🏻的《山旮旯》。