2020-07-19 452 瀏覽
幾乎每人食完山旮旯都讚不絕口,終於到我一試,經app訂位部分食物仲有折。雖然佢個位真係有啲山旮旯,但朋友同我都覺得值得再訪,下次要試埋啲手工啤。馬拉蜆熱鍋配蒜蓉包:未食過馬拉蜆嘅我地以為啲蜆係鼓椒炒蜆嘅size,點知成隻青口咁大,啖啖肉,可惜煮老左少少有啲韌。個汁白酒同牛油味都好岀,蒜蓉包係白家製,喺法包搽上新鮮蒜茸再焗,又脆又香,撈埋汁一流!黑椒蜜糖薯仔和牛粒:鑊仔牛粒真係點整都好食,和牛粒同薯仔嘅份量約1:1,和牛粒好淋,唔算好有肉味,但每粒都裹滿少少辣嘅黑椒蜜糖汁,好快就清哂成碟,如果薯粒有焦邊就仲正。紫薯鮮奶:見到隻紫色咁夢幻好驚啲味好假,點知又幾天然,雖然奶嘅比例多左啲但都幾好飲。
馬拉蜆熱鍋配蒜蓉包:
馬拉蜆熱鍋