2017-11-28
ilis物超所值去尖沙咀睇戲之前竟然搵到間物超所值既餐廳,山林道既ilis,店舖雖小但座位寛闊。叫左個二人晚餐。水牛芝士伴紫蘇梅蕃茄凍~看似cream既原來就係芝士,果凍味道似話梅味酸酸甜甜好特別!法式焗田螺~熱辣辣田螺食落口有種好柔軟既感覺,薯蓉香噴噴亦不太咸。巴馬火腿沙律~沙律好清新,加左芝麻醬更好味,唔會太單調。南瓜湯~好Creamy,香滑細膩!香煎帶子海鮮蕃茄意粉~青口同帶子好味,意粉軟硬適中,配蕃茄汁好開胃!慢煮美國牛柳配燒大蝦~砌出來個賣相好用心,大蝦燒得好香好美味。牛柳超正,5成熟既紅色我至鍾意架,肉汁完全鎖住無流失!朱古力心太軟~呢個甜品超有水準,細細粒但切開入面既流心如泉湧出來,味覺同視覺享受!食完之後有暖笠笠既感覺!焦糖布丁好好食,好滑又唔太甜,拍得住高級餐廳喔!
物超所值
巴馬火腿沙律~沙律好清新,加左芝麻醬更好味,唔會太單調。
南瓜湯~好Creamy,香滑細膩!
焦糖布丁好好食,好滑又唔太甜,拍得住高級餐廳喔!