2024-08-25
🍴 煙三文魚配牛油果酸青瓜($108)作為前菜好開胃;我食個日無哂酸青瓜,餐廳用咗加倍嘅牛油果代替,就算係咁都無影響到整體感覺;煙三文魚入味之餘唔會好咸,牛油果係用左比較熟嘅牛油果,口感綿密軟腍,而且無草青味;加上個汁酸酸甜甜,食落去好fresh🍽️ 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將($490)想食佢地嘅招牌拼盤好耐,有齊晒肉同海鮮,一次過滿足晒我多個願望😆本身已經包括多汁淫蝦,慢煮蒜香春雞半隻同炸軟殼蟹而且仲可以系焗多汁豬仔骨/脆炸美國魚柳/ 9 oz 美國安格斯西冷(+$40)中三揀一;仲有香脆薯條/茄汁意粉可以選擇🦞多汁淫蝦,原隻龍蝦上枱,好大隻好多膏,蝦肉好彈牙🐓慢煮蒜香春雞,雞皮上面撒滿左孜然粉,加上用咗慢煮方式,雞肉食落好入味juicy而且唔鞋口🦀 炸軟殼蟹,炸粉薄而脆,食落去啖啖肉🐖 焗多汁豬仔骨好厚肉,而且燒得夠焦香,個BBQ醬好惹味🍟薯條炸得香脆唔油膩,咬落去脆到卜卜聲🍎 熱玉桂桂花蘋果紅茶($43)上枱嘅時候我係呆左,因為我最初以為呢個價錢係講緊一杯,點知原來係一jar😱,夠哂兩個人share有餘;好足料嘅玉桂蘋果茶,有大大塊蘋果同為數不少嘅玉桂系底;斟出嚟已經聞到好香
🍽️ 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將($490)
本身已經包括多汁淫蝦,慢煮蒜香春雞半隻同炸軟殼蟹
🦞多汁淫蝦,原隻龍蝦上枱,好大隻好多膏,蝦肉好彈牙
🦀 炸軟殼蟹,炸粉薄而脆,食落去啖啖肉
🐖 焗多汁豬仔骨好厚肉,而且燒得夠焦香,個BBQ醬好惹味
🍟薯條炸得香脆唔油膩,咬落去脆到卜卜聲
🍎 熱玉桂桂花蘋果紅茶($43)
上枱嘅時候我係呆左,因為我最初以為呢個價錢係講緊一杯,點知原來係一jar😱,夠哂兩個人share有餘;好足料嘅玉桂蘋果茶,有大大塊蘋果同為數不少嘅玉桂系底;斟出嚟已經聞到好香嘅肉桂味,飲落去有淡淡嘅桂花味同好重蘋果嘅清甜
🥑 牛油果奶昔($47)
奶昔打得好幼滑,一飲落去奶味比較重,如果牛油果比例再多返d就完美喇