2018-10-19 642 瀏覽
得龍呢個招牌聽過好多次了。主要係話佢啲懷舊菜做得好,例如金錢雞同埋焗魚腸。我哋呢一代已經好少食呢啲菜式,亦都唔會局限於廣東菜,所以一直都無試過得龍。最近常用嘅外賣app有得龍嘅山楂咕嚕肉飯盒,$55連送貨。既然呢頭啲似樣茶記都差唔多要呢個價,加上媒體最近不斷話得龍老細就嚟收山,即管去馬。10點半落單,12點半攞到返嚟仲係熱辣辣,呢方面的物流真係做得幾好。白飯同餸菜各佔一半,互不侵犯,唔會浸到啲飯淋晒。白飯算係唔錯,比連鎖集團的質感好。得龍嘅咕嚕肉聲稱用山楂炮製。我食得出佢比起一般咕嚕肉多咗一陣柔和嘅甜味,唔會覺得啲汁太酸。而且佢哋啲梅頭肉質素唔錯,唔會大大舊肥肉,啖啖都有好肉食。呢味餸的確係做到大酒樓級數,份量亦唔少,午市賣呢個價我覺得物有所值。

2018-10-11
外賣送餐