餐廳: CHICKEN FACTORY (海趣坊)
資訊:

2023-06-24 223 瀏覽
次次經過都想食,今次終於的起心肝買返屋企食。叫咗一個$68加大皇牌烤雞餐配牛肝菌汁+雞油飯+烤雜菜+低糖檸檬水+$12加配焗薯一個茶餐$36烤焗雞髀蘑菇飯+$6配手工奶茶皇牌烤雞餐隻雞係幾好食嘅,肉好嫩滑,牛肝菌汁都幾好味。不過隻雞有少少生,有啲位置有血紅色,啲肉有啲黐住骨。雞油飯有啲乾,可能係因為佢用微波爐加熱的。烤雜菜有好香嘅孜然味,但係都係比較乾,我估都係因為微波爐加熱所以乾。低糖檸檬水,我覺得有啲甜,可能係因為我平時飲檸檬水唔加糖😝焗薯好好味😋茶餐烤焗雞髀蘑菇飯烤焗雞髀,肉比皇牌烤雞乾,味道我覺得皇牌烤雞好食啲,唯一比皇牌烤雞好就係隻雞脾係熟嘅蘑菇飯好食,但汁比較少,食到中間已經冇汁了手工奶茶變壞咗,有陣酸味🤮🤮🤮,波子頭問我係咪山楂奶茶,有啲酸酸哋,我試飲咗一啖立即吐出嚟🤮🤮🤮,最後全支倒咗冇飲之前有屋企人係屯門另一間分店買過返嚟食,我覺得另一間分店味道比較好,份量亦都比較多。下次可能寧願行遠啲去另一間分店買😝😝😝
次次經過都想食,今次終於的起心肝買返屋企食。

一個茶餐$36烤焗雞髀蘑菇飯+$6配手工奶茶

皇牌烤雞餐

雞油飯有啲乾,可能係因為佢用微波爐加熱的。

低糖檸檬水,我覺得有啲甜,可能係因為我平時飲檸檬水唔加糖😝

焗薯好好味😋

茶餐烤焗雞髀蘑菇飯

蘑菇飯好食,但汁比較少,食到中間已經冇汁了

2023-06-24
外賣自取