2014-09-07
起元朗行完山搵野食, 大西北朋友話呢間日本野好出名, 又平又抵食, 於是就黎試一試星期六既6:00pm 店外面已經有十幾二十人等緊位, 好彩等左20分鐘已經有位, 等位既時候已經揀左野食, 入左座冇耐就有等食三文魚刺身好厚好大塊, 而且幾肥美, 正!加洲卷作為一個食肉獸,自己一向唔係好鐘意食加洲卷, 不過呢度既加洲卷幾大件同抵食!火炙三文魚壽司比三文魚刺身用既三文魚更大塊! 火槍燒過既三文魚令油脂溶溶地,放入口內三文魚瞬即溶化, 好正!泡菜炸餃子鍋呢個相對有D失色, 泡菜份量唔係好多, 反而好多椰菜, 有被騙感覺, 炸餃子有D普通, 只係用現成貨炸成, 不過以四五十蚊呢個價食到咁大個煲真係抵食滑蛋雞肉飯(親子丼)質素當然唔係果D貴價日式餐廳可比, 但以港版親子丼來說, 雞肉軟熟, 雞蛋嫩滑已經合格有餘, 而且份量多到2個人都食唔哂, 仲要收四十幾蚊, 抵食過吉野家!!
星期六既6:00pm 店外面已經有十幾二十人等緊位, 好彩等左20分鐘已經有位, 等位既時候已經揀左野食, 入左座冇耐就有等食 三文魚 刺身
好厚好大塊, 而且幾肥美, 正! 加洲卷
作為一個食肉獸,自己一向唔係好鐘意食加洲卷, 不過呢度既加洲卷幾大件同抵食! 火炙三文魚 壽司
比三文魚刺身用既三文魚更大塊! 火槍燒過既三文魚令油脂溶溶地,放入口內三文魚瞬即溶化, 好正! 泡菜炸餃子鍋
呢個相對有D失色, 泡菜份量唔係好多, 反而好多椰菜, 有被騙感覺, 炸餃子有D普通, 只係用現成貨炸成, 不過以四五十蚊呢個價食到咁大個煲真係抵食 滑蛋雞肉飯(親子丼)
題外話/補充資料:
平民日本料理, 性價比高!!