起元朗行完山搵野食, 大西北朋友話呢間日本野好出名, 又平又抵食, 於是就黎試一試星期六既6:00pm 店外面已經有十幾二十人等緊位, 好彩等左20分鐘已經有位, 等位既時候已經揀左野食, 入左座冇耐就有等食三文魚刺身好厚好大塊, 而且幾肥美, 正!加洲卷作為一個食肉獸,自己一向唔係好鐘意食加洲卷, 不過呢度既加洲卷幾大件同抵食!火炙三文魚壽司比三文魚刺身用既三文魚更大塊! 火槍燒過既三文魚令油脂溶溶地,放入口內三文魚瞬即溶化, 好正!泡菜炸餃子鍋呢個相對有D失色, 泡菜份量唔係好多, 反而好多椰菜, 有被騙感覺, 炸餃子有D普通, 只係用現成貨炸成, 不過以四五十蚊呢個價食到咁大個煲真係抵食滑蛋雞肉飯(親子丼)質素當然唔係果D貴價日式餐廳可比, 但以港版親子丼來說, 雞肉軟熟, 雞蛋嫩滑已經合格有餘, 而且份量多到2個人都食唔哂, 仲要收四十幾蚊, 抵食過吉野家!!

三文魚刺身
好厚好大塊, 而且幾肥美, 正!
加洲卷
加洲卷
泡菜炸餃子鍋
泡菜炸餃子鍋
滑蛋雞肉飯(親子丼)
滑蛋雞肉飯(親子丼)
題外話/補充資料: 平民日本料理, 性價比高!!
2014-08-16
20 分鐘 (堂食)