2019-06-24 431 瀏覽
今日下午好遠咁入到元朗食飯,為嘅就係佢杯甜酒新地,做到今個月尾,希望唔好令我失望啦~士多啤梨味好淡,反而飲到白桃🍑味,都幾清甜,又解喝,真係好適合依家咁熱嘅天氣好甜好甜,好似飲糖水,我真係麻麻,亦飲唔到果味呢個牛油汁好好味,唔會好漏,將麵包沾上牛油汁配埋蜆肉一齊食真係一流,但都偏鹹,要留意返一開頭食酸酸地,以為係番茄酸,到差不多食完先記得原來係用咗柚子汁去煮,味道可以嘅,蕃茄味出,但係酸左少少,食唔到柚子味,感覺怪怪地,最重要係意粉煮到糊咗,意粉唔係一條條,口感好難食辣度可以,唔會好似平時日式咖喱咁甜,牛肉軟身亦好好味,我好鍾意食呢個飯吾似食日式咖喱 pancake 又凍亦林哂,口感就好似蛋糕淋左水一樣,唔香亦唔好食,no good呢個新地應該有個甜酒酒樽倒轉插喺上面,我問店員點解冇咗嘅,店員話其實都只係一個裝飾😭成件事好似錯晒咁,咁遠入到黎為咗依個甜品都想為佢影返張靚相⋯⋯雪糕嘅甜酒味好重,加上忌廉,Oreo餅碎,加埋黑色一粒粒嘅啫喱,真係好好好好味呀希望遲啲好快再出!!對上一次食依間野已經大約十年前,味道比以前好左進步左,都算有驚喜
凍士多啤梨白桃果茶
凍菠蘿荔枝鮮果茶
好甜好甜,好似飲糖水,我真係麻麻,亦飲唔到果味
牛油煮大蜆
辣蕃茄柚子汁牛柳意粉

鐵板咖喱牛肉飯
吾似食日式咖喱
朱古力hotcake
朱古力甜酒新地

希望遲啲好快再出!!
鐵板咖喱牛肉飯
朱古力甜酒新地